четвртак, 24. септембар 2015.

Правда.Ру: Америка се неће усудити да промоли нос у Сирију (Видео и превод транскрипта)


Западни медији настављају са прогнозама о још једном светском рату због мешања Русије у сиријски сукоб. Неки медији чак говоре да је Дамаск за Москву нови Авганистан. "Њујорк тајмс" пише да је Русија у Латакију послала авионе Су-24, Су-25, Су-30 и ракетне системе "Панцир Ц1", и закључује да то тера САД у још један окршај са Русијом.

Владимир Дворкин, главни истраживач у Центру за међународну безбедност:

"Основна сврха присуства тих снага је заштита Башара Асада, да се обезбеди да ће остати председник. Што се тиче питања заједничког фронта против Исламске државе - то је велико питање Русија нема никаква средстава за уништавање база Исламске државе, јер наше високопрецизно оружје може да гађа само стационарне и претходно откривене циљеве, које Исламска држава нема.

Пол Крејг Робертс: Изневерене наде Русије

Русија тако очајнички жели да буде део озлоглашеног Запада у распадању да Русија губи додир са стварношћу.

И поред лошег искуства, Русија се још нада да ће је Запад прихватити. Једини начин да Русија буде прихватљива Западу је да прихвати статус вазала.

Русија се пребацила у рачуну, да дипломатија може да реши кризу коју је Вашингтон створио у Украјини и своје наде полаже у Мински споразум која нема никакву подршку ни Запада, ни Кијева, ни Вашингтона, Лондона и НАТО-а.

Донбаски воз за Русију (ВИДЕО)


Само месец дана је прошло од када је гранатирање престало, али Доњецк врви од људи. Ројеви људи и невероватан број аутомобила, међу њима и скупа страна кола.

То су повратници, Кијевљани родом из Доњецка. И становници Днепропетровска, опет из Доњецка. И ко зна одакле све не, али пореклом из Доњецка. Ту су, и љути што су они ти који су стварно из Доњецка, а не тамо нека политичка братија, белосветски емигранти а сада становници Доњецка.

Зашто нису остали у свом "еуропском" Кијеву? Жао им што су прошле године побегли из Доњецка?

Има човек утисак да не гурају Донбас назад у Украјину, већ се Украјина свом силом труди да ускочи на донбаски воз за Русију...

Погледајте још: The journalist who came down to the side of the LPR revealed the truth about Ukrainian MM (VIDEO) | Novorossia TodayАутор: Константин Долгов
Изворни текст на руском (пренет са ФБ странице Константина Долгова): Украина пытается вскочить на подножку уходящего в Россию Донбасса - noblesse oblige
Превела на енглески: Кристина Рус
Извор: Fort Russ
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО