Правда.Ру: У америчких медија велике очи због обичног руског брода

Америчкe "деликатне службе" већ два месеца просто спадају с ногу надзирући и испитујући обичан истраживачки брод у Карибима. Само један руски војни истраживачки брод, "Јантар", изазива им толико страхопоштовање да су им широм отворене очи.

Фото: Правда.Ру, архив

"Вашингтон фри бикон" тврди да брод хоће нешто друго, а не да истражује. Руски брод наводно прикупља податке о нуклеарним подморницама стационираним у Кингс беју, у Џорџији. Приде, "Јантар" има опрему за сечење каблова и две подморнице за велике дубине. И све потребно за обавештајни рад типа картографисања терена.

Контингент кинеске војске стиже у Сирију да помогне Русији

Мaxfux:

 

Сећате ли се заједничких копнених и поморских војних вежби Русије и Кине? Како се искрцавају на обалу и боре против терориста?

Е, сад смо добили одговор на питање зашто су заједно вежбали.



Изгледа да се Русија најзад вратила на Блиски исток.

Русская весна:


"Арапски Ал Масдар њус јавља (23. септембра - прим.прев.) да је војни контингент НР Кине на путу ка Латакији и да сваки час треба да пристане у сиријску луку. Кинески конвој са војном теретом је примећен како у уторак ујутро пролази кроз Суецки канал.

Правда.Ру: Руске нуклеарне подморнице без посаде за опкољавање САД (ВИДЕО)

Ћирилизовано: Да, било је, и то скоро, чланака на тему руских подморница без људске посаде, рецимо THE DAILY BEAST: Русија ће задивити Пентагон мистериозном нуклеарном подморницом | СРБИН.ИНФО, али код медија треба читати и КАДА се нешто (опет) појављује. Правда.Ру овим чланком одговара на шлагворт Пескова,Русија спрема одговор на атомско оружје у Немачкој | СРБИН.ИНФО, иако САД поричу слање нуклеарног оружја у Немачку / US Denies Deployment of Nuclear Weapons in Germany.

Коњокрадицама није веровати. Што рекао Пол Крејг Робертс у Ћирилизовано: Пол Крејг Робертс: Изневерене наде Русије: "Ако руска влада сматра да реч Вашингтона вреди нешто, руска влада је пустила мозак на отаву."

Илустрација: Правда.Ру, архив

Давних 1950-их, академик Андреј Сахаров је предложио Хрушчову да се дуж америчке поморске границе распореди десетине моћних  нуклеарних бојевих глава. Према Сакхарову, СССР би тако "остао у игри" а да не мора да учествује у трци у наоружању. Хрушчов није хтео да слуша, али ова идеја сада привлачи пажњу.