Радио Слободна Европа спроћу Милорада Додика - домаћи задатак за натоидне српске медије



Ћирилизовано: Медијски огранак америчких "деликатних служби", Радио Слободна Европа", поставио је још један задатак овдашњим преституткама. Објављујемо га доле да бисте видели шта ће се наредних дана бееекати и бљицкати, а затим следи текст "Срне" (преузет са "Искре"), да буде јасније каквог су типа људи које Запад успева да поткупи.

С друге стране, пример бившег амбасадора Републике Српске у Руској федерацији, Гордана Милинића, говори и о каквоћи кадровске политике РС, али... Кад су у питању људи које бирамо и постављамо на најодговорнија места, и неумесно је и стидно да ми с ове стране Дрине браћу прекоревамо.



Dodik i kilo zlata: Hoće li RS imati svog Sanadera?

Plakati u Banjaluci

Milorad Milojević

U Banjaluci su u ponedjeljak osvanuli plakati na kojima je fotografija čovjek koji kopa po kontejneru, a ispod piše: “Unuku kilogram zlata, sinu tri miliona maraka, meni i kumovima stotine miliona eura, a ti narode kopaj po kontejnerima”. Plakat je reakcija na najnoviju aferu u RS, nakon što je bivši BH ambasador u Rusiji Gordan Milinić izjavio da je Milorad Dodik, predsjednik tog BH entiteta, primao mito od ruskih investitora.

Русија отвара сопствену берзу дијаманата у Владивостоку

Сибирски дијаманти потичу из Републике Јакутије (познате и као Саха), где главна руска компанија "Алроса" има седиште. (Фотографија, извор: Влада републике Јакутије)

Амбиције да се нова руска берза отвори до краја 2016. године су "апсолутно реалне", каже заменик премијера Јуриј Трутнев. Циљ је да се "покуша да се  тржишта азијско-пацифичких земаља повежу са Далеким истоком Русије, јер глупо је да наше дијаманте продајемо у Јапану или Кини преко Антверпена.

Гилад Ацмон, Мартин Ноукс и - Никола Тесла (ВИДЕО, обавезно погледати)



Ћирилизовано: Зашто обавезно погледати видео "Човек који је променио свет" о Николи Тесли, рад Мартина Ноукса?

Зато што је кратак музички образовни видео одговарајући начин да се Тесла и његов значај представе најширој младој публици.

Е сад, што се не помиње да је Србин, што је музика тек "примењена"... и какву год замерку још нашли... поклону се у зубе не гледа.

Мада Кинези о поклону и поклањању мисле другачије: Поклону се у зубе гледа

Ево како Гилад Ацмон представља рад колеге, коме је, наравно, и помогао.

Гилад Ацмон: