Образац за пријем умерених сиријских побуњеника

Извор: While White House requests $500 million to aid terrorist militias in Syria, US ready to construct $1bn highway Kosovo doesn’t need | the real SyrianFreePress Network

Вашингтон (The Borowitz Report) - Бела кућа је у четвртак објавила да ће тражити 500 милиона долара за "обуку и опремање на одговарајући начин проверених елемената умерене сиријске оружане опозиције", а данас и Образац за пријем умерених сиријских побуњеника:

Добродошли у амерички пријемни процес умерених сиријских побуњеника. Да бисмо видели да ли сте квалификовани за нешто од 500 милиона долара вредног америчког оружја, изаберите одговор на следећа питања:

Српски културни центар


Отворити Српски културни центар у сопственој држави је за неке питање, а за неке изазов. За Српско удружење Ћирилица Београд чији је председник Добрица Ерић, који је свакако најзначајнији српски живи песник је то било више од изазова.


Све је почело са причом и идејом, а прекретница је уствари био Турски културни центар у Скерлићевој 4, који је захваљујући непажњи власти, а нешколованости власника зграде, отворен баш где треба, код Храма Светог Саве, тамо где су му мошти запаљене.

Једнодневни учинак авијације САД у Сирији: уништена два багера

Америчка коалиција за последњих 24 сата у Сирији уништила два багера
Илустрација: Fort Russ

Коалиционе снаге предвођене САД су у среду извеле само један напад на положаје милитаната тзв. Исламске државе у Сирији, изведен беспилотном летелицом - како је саопштила Централна команда коалиционих снага (ЦЕНТКОМ).

Нападнуте су снаге "Исламске државе" у близини града Мара. Учинак: уништена два багера - јавља РИА "Новости".