Deep Resource: И Ирак би да га Русија бомбардује

Russia Insider: Багдад каже да би поздравио руске ваздушне нападе у Ираку


iraq-bomb
Већином шиитској ,од Техерана подржаној влади у Багдаду, на власти због шепртљавости Американаца, добро би дошла дејства руске авијације, да се отараси сунитске Исламске државе на ирачкој територији и да поврати контролу над целом земљом. Онда би Ирак постао иранска клијентска држава, управо оно од чега су Саудијци страховали да ће се десити уочи сулуде америчке инвазије на Ирак 2003. године.


WNU: Два система ТОС-1 "Буратино" у рукама "украјинских побуњеницика" - дар Москве (ВИДЕО)

Руски вишецевни лансер ракета "ТОС-1 Буратино" на 9. међународној изложби руског наоружања "Екпо 2013" , у уралском граду Нижњи Тагилу, 25. септембра 2013. године (РОЈТЕРС / Сергеј Карпухин)
Ројтерс: У Украјини први пут примећен смртоносни руски ракетни систем / Deadly Russian rocket system spotted in Ukraine for first time

"Међународни посматрачи кажу да су ове недеље код побуњеника у Украјини приметили нову врсту руског система наоружања, што може бити доказ о сталном интересовању Москве за Украјину, чак и када је фокусирана на Сирију.

Председнички кандидат Касич захтева да САД наметну зону забране летења над Сиријом

Републикански председнички кандидат и гувернер Охаја Џон Касич тражи од Обамине администрације да наметне зону забране летења над Сиријом - потез који би САД могао довести у сукоб са Русијом


Џон Касич - пореклом Хрват, избор хазарске мафије за америчког потпредседника (Фотографија: Википедија. Натпис: Ћирилизовано: Амерички избори - смртна опасност за цео свет

ВАШИНГТОН (Спутник) - Касич је у петак на свом сајту за председничку кампању изнео тврдњу да су руски ваздушни удари против Исламске државе у Сирији опасност за  цивиле, избеглице и стабилност у региону.

"Скорашње јачање војног присуства и интервенција Русије у Сирији за циљ нити има пораз Исламске државe, нити ублажавање патњи сиријских избеглица", тврди Касич.