Russia Insider: "Косовска теорија" настанка руских паметних бомби

Руски војници на приштинском аеродрому „Слатина“ у јулу 1999. Извор: РИА „Новости“

"Косовску теорију" сам саставио на основу разговора са људима из НАТО-а за време рата на Косову. Можда ће вам бити интересантна.

Шта год лупетали изфрустрирани неоконзервативци, очигледно је да Русија у Сирији користи софистификовано "паметно" оружја. Сећам се да за време првог чеченског рата није било много доказа да се користи било шта осим гравитационих бомби. Ја сам последњи човек који би потцењивао техничко умеће твораца хеликоптера, сателита, вишецевних лансера ракета, најбољег тенка Другог светског рата, најпопуларније јуришне пушке свих времена и многих других војних "играчки", али се питам се да ли следећа прича баца више светла на тему руских паметних бомби.

Потпредседник руске Државне думе тражи забрану "Виндоуза 10" у државним органима (ВИДЕО)

Извор: IN MODERN-DAY RUSSIA, Windows 10 is a scandalous starlet cartoon | Fusion

Потпредседник Државне думе тражи од руске владе да руским државним службеницима забрани коришћење оперативног система "Виндоуз 10", због бојазни да амерички софтвер омогућава приступ поверљивим информацијама и личним подацима руских званичника.

Нови амерички план за Сирију: 'Оћу и ја!

syria-kobani


Запетљава се у Сирији. Очигледно покушавајући да не дозволе да му Руси украду читав шоу и да САД испадну статисти у драми, трагедији коју је сам написао (уз малу помоћ својих британских водоноша), Вашингтон најављује да спрема напад на Раку, "главни град" Исламске државе.

Истина, Американци неће сами учествовати, већ намеравају да ангажују до 5,000 арапских и 20,000 курдских ратника, који ће овај пут бити стварно, али стварно (а кад кажем стварно, стварно мислим стварно) умерени, тврдокорно, фанатично, атестирано умерени.


Академик, предузетник, предузетник, пуковник, уредник и "Ноћни вук" о српству и ћирилици (ФОТО)

Гужва на отварању Српског културног центра (Фото: Српски културани центар)
Гужва на отварању Српског културног центра (Фото: Српски културани центар)

Отворити Српски културни центар у сопственој држави је за неке питање, а за неке изазов. За Српско удружење Ћирилица Београд чији је председник Добрица Ерић (свакако најзначајнији српски живи песник), то је било више од изазова.

Прекретница да се ова идеја спроведе у дело било је заправо отварање Турског културног центра у Скерлићевој 4, који је захваљујући непажњи власти, а нешколованости власника зграде, отворен баш „где треба“, код Храма Светог Саве, тамо где су му мошти запаљене.

Српски културни центар отворен је у Скерлићевој улици бр. 12, надомак Храма Светог Саве. Домаћини свечаног програма били су чланови Српског удружења „Ћирилица” са својим генералним секретаром Миодрагом Ђошићем, пензионисаним пуковником авијације.

Портал Србин.инфо је том приликом, на тему – Да ли је могуће српство без ћирилице – разговарао са домаћинима и гостима Српског културног центра. Ево шта су они том приликом рекли за наш ћирилични портал: