Генерал-пуковник Андреј Картаполов о резултатима употребе крстарећих ракета против милитаната у Сирији

Начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Руске Федерације Андреј Картаполов о резултатима употребе крстарећих ракета против милитаната у Сирији


Удари крстарећим ракетама против милитаната у Сирији су изведени из југо-западног дела Каспијског мора и Русија их је унапред договорила са својим партнерима. Ово је данас изјавио начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Руске федерације, генерал-пуковник Андреј Картаполов.

Израелци открили огромно налазиште нафте на окупираној Голанској висоравни

© AFP 2015/ JALAA MAREY

Израелски нафташи су открили огромно налазиште нафте на Голанској висоравни, сиријској територији окупираној од 1967. године.

Израелски дневни лист за пословне људе "Глобс" пише да је налазиште толико велико да може да задовољи све енергетске потребе Израела.

Налазиште је на Голанској висоравни, међународно признатој сиријској територији, али под окупацијом Израела од 1967. године, после рата између Израела и арапских држава. Израел не може да увози нафту из околних арапских земаља извозница нафте, које не признају  Израел и са њим немају дипломатске односе.

Ћирилични енглески језик на сајту НАТО кампање у Црној Гори

На енглеској верзији сајта НАТО пропаганде у Црној Гори  појавила се врло занимљива комбинација ћириличног и латиничног писма што представља преседан у лингвистици.

NATO sajt 409x325 Ћирилични енглески језик на сајту НАТО кампање у Црној Гори


РТ: "Тражимо да Русија у Ираку има већу улогу од Американаца"- каже високи ирачки функционер

Руски Су-24 (Фото: Дмитриј Виноградов / РИА "Новости")

Багдад, савезник Русије у борби против Исламске државе, жели да Русија има већу улогу у борби против терориста у Ираку него САД, и ускоро ће и званично затражити од Русије да започне с ваздушним нападима на ирачкој територији, изјавио је председник одбора за одбрану ирачког парламента.

"Можда ћемо морати да од Русије ускоро затражимо да покрене ваздушне нападе у Ираку. Мислим да ће за наредних неколико дана или недеља Ирак бити приморан да од Русије затражи да покрене ваздушне нападе и да то  зависи од њиховог успеха у Сирији", рекао је Хаким ал Замили, преноси Ројтерс.

РТ: У заштити руске базе у Сирији и борбени јуришни хеликоптери Ми-24 (ВИДЕО)


Извор: ДНИ.РУ ИНТЕРНЕТ-ГАЗЕТА ВЕРСИЯ 5.0 / Как Ми-24 помогают уничтожать "ИГ" в Сирии/ Фото: ТАСС

Наш репортер Мурат Газдијев "у друштву" хеликоптера "Мил Ми-24" што патролирају изнад руске ваздухопловне базе код Латакије, да спрече нападе милитаната. Авиони су најрањивији при полетању и узлетању, јер су изложени дејству ручних противавионских ракетних система. Задатак "летећих тенкова" је да онемогуће приступ саботерима...

Русија уважила критике Запада - "умерене терористе" сад бомбардује умереним бомбама

Министарство одбране Руске Федерације дало уверавања да ће се у Сирији од сада понашати фер


Као западни новинар забринут што Русија у Сирији бомбардује либералну опозицију, позвао сам руско Министарство одбране да разјасни понашање своје авијације. Секретарица ме је упутила на једног руског официра који ми је љубазно објаснио руски став: