Правда.Ру: Катар, Саудијска Арабија и Турска могу изазвати Трећи светски рат

Qatar, Saudi Arabia and Turkey may start WWIII. WWIII may start in Syria
Фото: Правда.Ру, архив

Ако Катар, Турска и Саудијска Арабија уђу у сиријски сукоб на страни Исламске државе, то може изазвати Трећи светски рат.

Катарски министар спољних послова Халид Ал Атија је изјавио да би његова земља могла да одлучи да интервенише у Сирији. Катар активно подржава милитанте који се боре против сиријског председника Асада, такве групе као што су Џабат ан Нусра, Исламска држава, Ал Каида и талибани.

Разбијање мита либерала о "Путиновом таласу емиграције"


Данас ћу мало о такозваном новом таласу емиграната из Русије. Наши "западњаци" протурају идеју да су руски најкреативнији, најбољи и најслободољубивији грађани уморни од Путинове тираније и да беже из Русије. Прошле недеље у помоћ им притече и амерички Стејт департмент, објави да рекордан број људи жели да добије америчку визу:

"Стејт департмент наводи да се у последњих 10 година број Руса који су добили привремене радне и студијске виза удвостручио, 2014. године достижући 245,638 људи. Поред тога, 3.622 Руса је добило дозволу за стални боравак, од којих 56 кроз инвестициону имиграцију, што значи да су уложили најмање 500,000 долара у америчку привреду."

Путин: Улице Лењинграда су ме научиле једну ствар - ако је борба неизбежна, удари први (ВИДЕО)


Russia Insider:

"Фокус 12. скупа Међународног дискусионог клуба "Валдај" био је на међународним оружаним сукобима. Руски председник Владимир Путин је узео учешће на завршној пленарној седници посвећеној кризи на Блиском истоку."

Потписивање петиције за смену председника САНУ у суботу од 12 часова у Кнез Михајловој 35 испред зграде САНУ


Српски национални форум из Грачанице и Српско удружење "Ћирилица" из Београда организују потписивање петиције за смену председника САНУ у суботу од 12 часова у Кнез Михајловој 35 испред зграде САНУ.