Војвођанерски сајт "021": "Немамо довољно болница, али имамо цркава на претек"

Ћирилизовано: Сајт "021" је за војвођанерске "домољубе" отприлике оно што је "Блиц" за другосрбијанце - не пружа само назови информације за правдање издаје, већ и "напутке" у ком правцу деловати. Зато је са "Блица" и преузет текст Blic Online | NAŠA REALNOST Sedam crkava na jednu bolnicu, само под другим насловом.

Обратите пажњу на избор фотографије - у контексту и с обзиром на циљ чланка, прави је. "Блиц" је са својом инфографиком био амбициознији и директнији.

Али све остало је јад и беда антисрпске пропаганде. Селекција статистичких података, и њихово тумачење и подцртавање одише мржњом. А мржња одаје неуку пропаганду.

Што је добро, јер је провидно, преварити неће никога коме нису испране бар две сиве ћелије.

Текст остављамо на писму коме и припада, а на крају је снимак целе странице. За сваки случај, иако је оправдано посумњати, али можда и у оваквој редакцији има неко коме нису обрисана сва сећања на новинарски занат и етику, можда препозна грешку, па чланак са сајта "021" може да нестане.

Nemamo dovoljno bolnica, ali imamo crkava na pretek 

 

U Srbiji je 2014. napravljeno tek devet novih bolnica i ostalih zgrada zdravstvene zaštite, dok je izgrađena čak 61 zgrada za obavljanje verskih i drugih obreda. 
popovi_foto_spc_rs