Deep Resource: "Шпигл" и Хелмут Шмит

steinbach-schmidt

Хелмут Шмит је умро и свако му на свој начин изражава поштовање. Али, "Шпиглу" се не допада што је један политичар из Хришћанско-демократске уније искористио прилику да подсети на речи Хелмута Шмита из 1981. године:

"Не можемо апсорбовати више странаца, то би водило убијању и хаосу."

Ратни извештач РТ-а Мурат Газдијев "јаше" са добровољцима и припадницима Арапске војске Сирије (ВИДЕО)


Russia Insider:

"Мурат Газдијев јаше напоредо са припадницима и добровољцима Арапске војске Сирије, док се боре против екстремиста и Исламске државе, чије су групе одбацили у једну планинску сиријску област."


Russia Insider: Натоидни италијански медији или за доброг ЕУропљана нема лоших инсеката

Russia Insider: Цртица нашег италијанског сарадника о смећу што га производе италијански медији. Изгледа да ни тамо није ништа боље...

Ово је мали увид у продукцију "Стампе", четврте по тиражу и веома утицајне италијанске новине. "Стампа" је у власништву "ФИАТ"-а, који је у власништву "Крајзлера", али је практично под контролом једне од најбогатијих италијанских породица, Ањели.
 

Италијанске медије можемо описати као изразито једностране. Обесправљено становништво нема медија који би одражавали његове ставове. Италијани су склони Путину и Русији, и незадовољни прогресивистичким друштвеним инжењерингом, али италијански медији поручују управо супротно.

За разлику од народа, пријатељство Берлусконија и Путина на италијанску НАТО штампу нема утицаја

Иако "Стампа" показује дивљи ентузијазам за НАТО и истовремено напада Путина, у томе је све некохерентнија.

У једном чланку од прошле недеље исказана је страсна жеља за поновним избором Ердогона. Но Роберто Тоскано касније, у среду, ипак признаде да је "Ердоган подржавао џихадисте различитих врста, па и оне најрадикалније". Изгледа да је уредницима дошло у главу да су мало претерали, па су од Тоскана затражили да исправи грешку колеге.