Израелска пропаганда добрих сиријских "опозиционих снага" (ВИДЕО)



The Times of Israel:

Сиријски побуњеници инсценирали погубљење бораца Исламске државе, да би им очитали буквицу о миру

 


"Припадници опозиционих снага су држали пиштоље уперене у главе бораца Исламске државе, само да би после одложили оружје и рекли: "Муслимани нису криминалци!"

Deep resource: "Умерени мигранти" (ВИДЕО)

Deep resource:

Ево како "умерени мигранти" размишљају о нападима у Паризу:


Пол Крејг Робертс: Да ли је касно да се спречи рат?

Историја ратова нас учи да мобилизовање за рат, кад једном крене, после само хвата замах и немогуће га је контролисати.

Можда се управо то дешава,  пред нашим очима, али непрепознато.

Руски председник Владимир Путин је на 70-годишњицу УН у свом говору између осталог рекао да Русија не може више да толерише садашњу ситуацију у свету. Два дана касније, и на позив Сирије, Русија је започела рат против Исламске државе.

Русија брзо и успешно уништава складишта оружја ИД и сиријској војсци помаже да поврати што је Исламска држава окупирала. Русија је такође уништила хиљаде цистерни чијим се садржајем финансирала ИД, превозећи украдену сиријску нафту у Турску, где је продавана породици гангстера на власти.

Вашингтон је за руску одлучност био неспреман. Уплашен да ће брз успех тако одлучног деловања Русије обесхрабрити му НАТО вазале да подржавају рат против Асада и марионетску владу у Кијеву која служи за вршење притиска на Русију, Вашингтон је направио аранжман да Турска обори руски ловац-бомбардер, и поред тога што између Русије и НАТО-а постоји договор да неће бити "сусрета" у делу вадушног простора Сирије у којем оперише Русија.