Deep Resource: Логистика интервенције приликом Другог грађанског рата у САД (ВИДЕО)

Напомена преводиоца: Не, ово није из архиве, данашњи је прилог, мали допринос разборитости и планирању, јер, што рече Шекспир: "Бити спреман, то је све."


Гилад Ацмон: Сукоб цивилизација


Израелска војска је данас потврдила да је око 130 палестинских цивила побијено у Рафи прошлог петка, после покретања Ханибал протокола – директиве Израелских одбрамбених снага која је тако скројена да осујети заробљавање израелских бораца. Израел делује свом својом ватреном силом и сравнио је са земљом сво своје суседство, користећи тенкове, артиљерију и бродове за убијање 130 Палестинаца само да би био сигуран да један израелски војник, поручник Хадар Голдин, није жив пао у руке Хамаса.



Изненађењце: Израел шпијунира САД


Израел је љутито реаговао на недавне медијске извештаје о свом шпијунирању САД, тврдећи да постоје покушаји да се омету везе Тел Авива и Вашингтона.

„Стиче се утисак да неко покушава да саботира одличну обавештајну сарадњу између Сједињених Држава и Израела“, рекао је у суботу израелски министар за обавештајну делатност.


Кијевски Јевреји с бејзбол палицама улазе у борбу против антисемитизма

Напомена преводиоца: Преносимо вам чланак Јеврејске телеграфске агенције, намењен, ваљда, пре свега Јеврејима у Израелу и широм света. Не би се рекло да ће после овакве ерупције „објективног“ извештавања просечном Јеврејину бити јасније ко му заиста угрожава саплеменике – ако чак и не помисли да су то Руси (усред Кијева) – али је бар нама некако лакше што са својом муком, Танјугом, нисмо сами.

Осам чланова јединице оформљене последњих недеља у украјинском главном граду имају искуство у Израелским одбрембеним снагама (ИОС) или познају борилачке вештине.

Украјински Јевреји вични борилачким вештинама формирали су снаге за брзу интервенцију да би зауставили антисемитске нападе.


Нема рата између Израела и Сирије


Питер Лајкимсон, Израел, специјално за ИАА „Весник Кавказа“

 Према израелским стручњацима, мало је вероватно да се тензије на граници између Израела и Сирије могу развити у конфронтацију великих размера, упркос изјавама председника Башара ал Асада.

Израелско руководство је дипломатским каналима покушало да у Дамаск пренесе поруку да није заинтересовано за војну конфронтацију и да не жели да буде ухваћено у сиријски грађански рат. Ипак, наглашено је, било какви покушаји напада на суверенитет и територију Израела неће остати без одговора. Веза између Јерусалима и Дамаска вероватно иде преко Москве.

Царинска унија и Израел разматрају споразум о слободној трговини

МОСКВА , 18. марта ( Белта ) – Министар за трговину Eвроазијскe економскe комисијe ( ЕЕЗ ) Андреј Слепњев и министар економије Израела Нафтали Бенет су најавили оснивање заједничке истраживачке групе која ће проучавати предности и мане потписивања споразума о слободној трговини између Царинске уније и државе Израел, сазнаје Белта од прес службе Евроазијске економске комисије.

Израел тражи да све државе забране антисемитизам на интернету


Aнтисемитизам на нету је „као цунами талас“, изјавио је Јоел Разбозов, члан Кнесета и председник његовог Одбора за имиграцију, апсорпцију и дијаспору на расправи о онлајн говору мржње у недељу.

Разбозов је позвао државе да усвоје законске прописе којима би се ограничила „онлајн мржња“ (online hate) и упозорио да ће се, ако не крену у борбу против ширења антисемитизма на мрежи, Јевреји на крају “наћи у смртној опасности“.

Представници Министарства спољних послова, Министарства Јерусалима и дијаспоре, Интернет асоцијација Израела и Aнти- дефамациона лига, међу другим телима, сведочили су о опасностима онлајн мржње и разговарали о методама борбе против дезинформација о Јеврејима и Израелу.

Aнти-дефамациона лига је сведочила о свом текућем односу са интернет хостинг компанијом "Гоу деди" (GoDaddy), да се скину антисемитски сајтови, наводећи неких 30 сајтова које је америчка компанија већ скинула.

Хезболах: Јевреји су измислили Холивуд да би завладали светом


Јевреји користе вештине и суперхероје да овладају светском културом путем масовних медија, каже се у тв извештају, и ламентује да „ми не знамо како то да урадимо“.

Фото: Хенри Кавил глуми Супермена у „Човеку од челика“ ( photo credit: AP/Warner Bros. Pictures, Clay Enos, File)

Амерички Јевреји су измислили филмове, од „Супермена“ до „Шиндлерове листа“, с циљем да овладају светом – према ономе што је емитовано у емисији Хезболахове Ал Манар ТВ. Хезболах би желео да уради исту ствар, али не зна како, вајка се у извештају.

Из архиве: Украјински Јевреји критиковали Путина у отвореном писму


Поглавари заједница кажу да упозорење руског председника о порасту антисемитизма не одговара чињеницама на терену.

Извор: Khazaria calling HQ for help – Ukrainian President calls on Israel to take a stand on conflict with Russia | The Ugly Truth

Aмерички и израелски ратни злочини


Како описати америчко-израелски однос? „Завереници“? „Зависници једно од другог“? “Frenemies”? Корпоративни медији у Сједињеним Америчким Државама и другим западним земљама игноришу, минимизирају или отворено лажу о садашњем масакру Палестинаца, али би и израелски медији сигурно учинили исто за САД. Како вам изгледа „саучесници у ратним злочинима“?



Од свих сада постојећих партнера у међународном криминалу, Сједињене Државе и Израел су најгори. Заједно са својим мање моћним компањонима, као што је Саудијска Арабија, подстицали су окупације и покоље у огромним размерама. Ипак, једна рука мије другу и није увек јасно ко кога контролише. Израел користи политичку и економску мускулатуру својих присталица да задржи америчке политичаре на „правом путу“, али и не мора пуно да се труди да пронађе пријемчиво ухо у Вашингтону.