Правда.Ру: Амерички Ф-35, прилика за преквалификацију западних пилота-ловаца


Американци почињу да сумњају у даљу сврсисходност даљег развоја ловца Ф-35, пошто авион има доста и битних недостатака. Према магазину "Америкен тинкер": "Десет година је прошло од првог лета, али је Ф-35 још у развоју, иако их је 180 направљено. Ниједан од тих авиона није за борбу, сви ће морати да буду модификовани, ако се коначни пројекад икад изради. А ни то није баш смислено, јер Ф-35 има више крвника који би га одмах скинули у правој борби."

И даље: "Пошто је пројектован као лаки бомбардер, Ф-35 је мање окретан чак и од ловаца направљених пре 50 година, тако да би га савремени ловачки авион почистио с неба."

Процењује се да би Су-35 скинуо 2,4 противничких Ф-35, пре него што и сам буде оборен. Али за западна ратна ваздухопловства је још страшније што је рањивост Ф-35 уочљива већ сада, док авион још није постао оперативан, а када 2020. стигне "Сухојев" ПАК ФА...

Мада, није то ни тако лоше, западни пилоти-ловци имају довољно времена да се преквалификују за неко друго, безбедније занимање.


Извор: American F-35 lost out to Su-35 - PravdaReport
Превод: Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!