Јадна страна српских интернет медија: Васељенска ТВ

Када уредништво из ма ког разлога жели да се огради од поруке неког чланка или прилога  које је објавило на својим страницама, обично стави "Ставови аутора изнети у овом чланку не морају обавезно бити и ставови уредништва" или нешто томе слично. Е, од речи изнетих у ова четири назови видеа (уствари гласовне поруке) Васељенске ТВ и њиховог значења ја се ограђивати нећу - сматрам да су чак и коректне, шта се све могло рећи - али од поруке... Порука је гадна: и кад истину говорите, скривајте се, будите сикофанти.

Врли оснивач Васељенске ТВ и омнипотентни доктор економије, науке у покушају, још једном се обрукао, иако уме да продорно мисли, политички тачно закључује и пристојно говори (за неког ко живи на безбедној удаљености од Србије). Јер "медиј је порука" /Маршал Маклуан/, а када је порука анонимна, то је потказивање. Јадно.

У праву је Путин: "На интернету је лако скривати се... Ако човек има неки став, неки захтев, нека то и каже, представи се. У супротном то нису захтеви или жалбе, већ анонимно писмо..." - У ироничном осврту на тролове на интернету Путин подсетио на Берију

И, наравно, ја (овог пута без самоироније): нема и неће бити ваљаних српских медија све док се у основне школе не уведе обавезно медијско образовање.

Али погледајте /послушајте:

Драган Петровић

                                            

                                                  Ђорђе Вукадиновић 

 
Ненад Поповић
 
Санда Рашковић Ивић
 
Извор: Васељенска ТВ 
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано 
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!