Новорусија је Русији неопходна


Зашто? Због чега нам треба Новорусија? Ланац је јак колико његова најслабија карика. Исто важи и за државе (само ће будала или издајник порећи да су Новорусија и Малорусија део Русије) или бар део Руског света.

Према томе, Русија (или Руски свет) нису јачи од Новорусије и Малорусије, сада под окупацијом кујевске хунте, нациста које Америка отворено помаже. Еј, делове Русије / Руског света окупирали амерички лакеји!

Историја нас учи да границе нису вечите, поготово ако деле исти народ. Новорусија и Малорусија су више од 300 година биле у саставу Русије / СССР-а. То се види и по старим картама из 18., 19. и 20. века (оне после 1991. године су израђене по "посебном захтеву", у складу са жељама Вашингтона). Неко би могао да постави питање зашто читава бивша Украјина на њима није представљена као део Русије. Одговор је једноставан: Западна Украјина и Галиција никада нису припадале Русији и СССР-у, све до 1945. су биле територије Пољске, а пре тога Аустро-Угарске. Тамошњи становници нису Руси. Битни фактори су и вера и језик, који би требало да буду исти као у Русији (и Белорусији), што би указивало на припадност Руском свету, а што и јесте разлог, узгред буди речено, да кијевска нацистичка хунта званично забрани коришћење руског језика на телевизији и у школама. Америчким лакејима је јасно да руски језик "Украјинаца" доказује припадност руском народу.

Што нас враћа на питање зашто су Русији неопходне Новорусија и Малорусија, али не и Галиција.

Русија сада помаже Сирији, што је добро, али кијевска хунта се спрема да уђе у НАТО и са собом поведе 20 милиона становника окупиране Новорусије. Кијевски режим је успешно консолидовао власт у западним и средишњим деловима бивше Украјине, а Москва, Москва је пропустила многе прилике да исто учини у Новорусији. Уместо да адутира - искористи незаконитост кијевске нацистичке хунте - Москва признаде нову власт! Не може се хтети промена власти у Кијеву, а чекати да се то догоди "природно". Боље је сада борити се против хунте и њених снага него после против НАТО-а, мада ће борбе бити у сваком случају, како год окренеш. А без пет милиона проруских гласача (Крима, избеглица, Донбаса) кијевска нацистичка хунта може и да "победи" на свом референдуму за приступање НАТО-у!

Наоко, Порошенков, тј амерички план је бољи од Путиновог. Али "велика слика" каже да бива супротно. Русија је ослободила Крим, ослобођено је и пола Донбаса (недовољно!). Идеја Новорусије је зачета и развија се. Русија је Минском 2 легално обавезала хунту и ту је надмоћна (иако предност не користи). А ничега од тога није било пре само 18 месеци!

Свака држава која дозволи да јој неко окупира део земље предачке је пала на најважнијем испиту - обавези да заштити народ и земљу на којој њен народ живи. У Русији се уврежило мишљење, врло опасно, да Русија нема ни жеље ни снаге да буде дом свим Русима и да предводи Руски свет (Русију, Новорусију, Малорусију, Белорусију, Придњестровље, Северни Казахстан и балтичке државе. Е па, не боримо се ми за пола Донбаса, Новорусију и Малорусију, већ за много више - Русију!

Ако се граница не помери на Одесу, Тираспољ и Дњепар - што је минимум - онда је неминовно да ће кренути у другом правцу. Према томе, Новорусија и Малорусија не да нису "пропала замисао", већ су најважнији делови Русије, кључни моменат руске историје после 1945. године, важан колико Полтава 1709 године, Бородинска битка 1812., 1941. година и Стаљинград 1942/1943.

Русија и Руски свет нису 100 олигарха и 5000 либерала издајица. Русија и Руски свет су 200 милиона људи који хоће да живе заједно!

Чланак ћу завршити кратком песмом «Новороссия».

Страны взлетают и страны падают,
В конце веков Бог им судья.
Но, знаю, три вещи не упадут —
Вера, правда и Новороссия.

Правители приходят, правители уходят,
Но с народом навсегда останется его земля.
И, знаю, две вещи никогда не уйдут —
Свобода и Новороссия.

Времена бывают хорошие, времена бывают плохие,
Но будущее в наших руках.
Я знаю, одна вещь будет всегда,
И это — Новороссия!


Nicholas, Швеция,
перевод с английского языка — Екатерина Богданова

Изворни текст на руском: Агентство «Новороссия» — Нам нужна Новороссия!
Превод на енглески језик: Оле Ричардсон
Извор: Fort Russ
Превод: Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!