Подвођење као извозна делатност: "Златни математичари у посети Развојном центру Мајкрософта у Србији"

О подвођењу наше надарене деце једној од најопакијих корпорација на свету већ је било речи на овим страницама: "Benchmark" - још један пример подвођења српских стручњака

Бенчмарковани мајкрософтлук вам овог пута преносимо због: Математичари нису били на балкону Скупштине: Могу до "Нобела", али не и до терасе | Остали спортови | Novosti.rs

Јер шта ће наша деца и млади таленти кући, где их нико не цени, где их намесничка власт учи да је "безбедније"  памет не истицати.

Зна се коме треба бистра младост, је л' тако?

Резултат: бити срећан роб Била Гејтса, Меркелке, Сороша и сличних - идеал есенесовског нараштаја Србије.


Zlatni matematičari u poseti Razvojnom centru Majkrosofta u Srbiji

 


Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji organizovao je danas druženje sa učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu, osvajačima medalja na Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike.

Učenici Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su 6 medalja – tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane – na nedavno održanoj Žautikovskoj olimpijadi iz matematike, fizike i informatike, u Kazahstanu. Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji želeo je da oda priznanje ovom velikom i značajnom uspehu mladih talenata, kao i da im pruži priliku da upoznaju svoje starije kolege sa ranijih takmičenja, a koji danas rade u Razvojnom centru.

Microsoft se obavezao da donira milijardu dolara za razvoj globalnih projekata za javnu dobrobit

Druženje je bila sjajna prilika da se mladi olimpijci upoznaju sa projektima i programima na kojima Razvojni centar Majkrosofta radi, ali i da saznaju više o akademskim i profesionalnim iskustvima zaposlenih u Centru. Neki od stručnjaka zaposlenih u Razvojnom centru su i sami bili osvajači medalja i učesnici na takmičenjima iz tehničkih nauka, što je učenicima Matematičke gimnazije pružilo vredan uvid u mogućnosti koje im se pružaju u Srbiji.

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji godinama unazad pruža značajnu podršku najboljim učenicima iz tehničkih nauka, i otvara čitav niz mogućnosti u njihovom akademskom usavršavanju i profesionalnom razvoju. Na taj način se gradi atmosfera pogodna za negovanje i razvoj talenata, koja će omogućiti kvalitetan i održiv razvoj IT sektora u Srbiji.

Razvojni centar Majkrosofta u Srbiji osnovan je 2005. godine i danas daje izuzetan doprinos razvoju proizvoda koji se koriste širom sveta, od strane miliona korisnika. Svojim radom Centar odgaja generacije mladih programera koji razvijaju veštine neophodne za kreiranje inovativnih tehnologija budućnosti.

Izvor: Microsoft

Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u


Извор: Benchmark
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

1 коментар:

  1. Овакав НАПИС могу да поднесем једино на латиници.
    Наслов изванредан. Балкон празан.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!