IRRUSSIANALITY: Тесне фармерке и руска душа (ВИДЕО)

IRRUSSIANALITY:

"... Често се прича о "руској души", да она наводно чини разлику између духовности наклоњених Руса и приземнијих, материјалистичких људи са Запада. Исто тако, последњих година се много говори како Руси постају конзервативнији и да се окрећу традиционалним вредностима, док је Запад све декадентнији.

Али нису сви Руси такви, очигледно."


Ћирилизовано:

Први пасус овог кратког јављања професора Пола Робинсона нисам превео, јер ми се чини да је мало конфузан. Није ни чудо, каже да је сломио шаку...

Да је здрав и као увек човек од интелектуалног поштења - чије анализе дају утисак да је наклоњен Русима јер се труди и обично успева да буде објективан - не би за пример руског "у се, на се и пода се" узео ни овај, а ни било који други рад генијалних сатиричара, групе "Лењинград" ("Группировка Ленинград").

Уз горњи видео на који се позива Робинсон, погледајте још једну њихову минијатуру.

Минијатуру али ремек-дело.

Лепо би било када би "Лењинград" чешће гостовао на нашим медијима - не толико због духа беспоштедног према себи и својима, то умемо и ми - већ због мајсторства, умећа да се језиком видеа и музике за неколико минута исприча прича за какву би већини филмских "уметника" мало било и сат и по времена.



Корисни линкови:

- Ленинград (группа) — Википедия

- Leningrad (band)

Извор: IRRUSSIANALITY
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!