Правда.Ру: Утеривање Швеђана у НАТО изазивањем страха од рата с Русијом

Труди се и Блиц (Фото: Профимедиа)
Представници неких политичких снага у Стокхолму желе да Шведску умешају у информативни рат с Русијом о којој намерно стварају слику агресора што прети европским земљама. И европским земљама.

Шведски новинар Јан Гило је ово питање разматрао у свом чланку за Афтонбладет.

Он сматра да су Вашингтон и Брисел разрадили план за улазак Шведске у НАТО, за шта аргумент треба да буде измишљена опасност од Русије.

Запад настоји да шведске власти убеди да Москва, уколико се Шведска придружи Северноатланском савезу, неће смети да је нападне.

Стога неки припадници шведске политичке елите склони Сједињеним Америчким Државама и НАТО-у усађују страх од Русије обичном Швеђанину, да би се јавно мнење изманипулисало у корист приступања војном савезу.

Гило уопште не сумња да би у случају војног сукоба Русија зачас могла да победи Шведску, кад би за то имала, као што нема, потребе.

Зато је утеривање Швеђана у НАТО страхом од Русије танка идеја ма и за најгоре хорор приче и трилере.


Ћирилизовано: Неко је најзад схватио да руске подморнице у шведским територијалним водама "не пију воду"...... па је сад  NATO ZAPREPAŠĆEN Rusija uvežbavala NUKLEARNI UDAR na Švedsku.

Ајд што се у својим пропагандистичким "напорима" служе лажима (непотребно, кардинал Ришеље је био бољи), него што су немаштовити, опет: Ћирилизовано: Утеривање Швеђана у НАТО

Извор: Swedes driven into NATO being scared by wars with Russia - PravdaReport
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат


Коментари