Пилуле марихуане убијају, али...

На сајту Радио Требиња прочитах Од марта у хрватским апотекама продаја канабиса. Иако је и ТАНЈУГ објавио Jедан клинички мртав, петоро у болници после тестирања лека, не треба сумњати да ће путем "еуропског сусједа" кренути и ово мало Србије, па зато нека буде и једног упозорења у виду превода, мада је тога било и раније: Зашто и чему сва та прича о легализацији марихуане? Због Монсанта, Сороша…

 


Настојања великих фармацетских компанија да се канабис синтетизује у вештачки облик пилуле, не само да нису успешна него и убијају људе.

Медицинска истраживања показују да наша тела могу да на природан начин синтетизују ендоканабиноиде, хемијска једињења која активирају исте рецепторе као и делта-9-тетрахидроканабинол (THC), активна компонента марихуане.

Велике фармацеутске компаније су покушале да ову природну биљку патентирају преко хемијске алтернативе - пилула, да би на тржишту побрале профит.
Синтетизација канабиса покушавана је и раније, што је са својим леком "маринол" (Marinol) показала компанија "Солвеј фармацеутикалс" (Solvay Pharmaceuticals). Покушај је имао кобне последице.

Фармацеутска компанија "Бјал" је тестирала своју пилулу канабиса "биотриал" (Biotria) - синтетички ECS ( electric convulsive shocks - електрични конвулзивни шок) стимуланс који репликује ефекте канабиса - и тестирање морала да обустави због смрти једног од учесника у Универзитетској болници Рена у Француској.

У САД, канабис постаје легалан у све више и више држава. Недавно истраживање канадског Центра за истраживање болести зависности Британске Колумбије је показало да 80% Американаца пилуле продаје за праву "мару".

Додатним истраживањима је утврђено да ће то резултовати двадесетпетопроцентним повећањем стопе смртности.

Ко зна, можда ће велике фармацеутске компаније узети и то у обзир, и оставити канабис на миру, онаквим каквим га направи мајка природа.


Извори: Your News Wire и Local Terror Exposed!
Превод: Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!