Правда.Ру: Империјалистичка политика САД не одражава ставове обичних Американаца


На веб-сајту Беле куће се појавила петиција којом се тражи да садашњи председник и добитник Нобелове награде за мир Барак Обама буде проглашен за ратног злочинца.

У петицији се каже да Обама није крив само за злочине против обичних Американаца, већ и против целог света: "Један од најстрашнијих затвора у историји човечанства - Гвантанамо - и даље ради. Либија је уништена у Обаминој агресији. Обамини агенти у Сирији обучавају, финансирају и организују терористичке групе - такозвану умерену опозицију, која је, између осталог, повезана са Ал Каидом, умешаном у злочине против америчког народа."

Амерички председник је такође оптужен за кршење права Американаца на приватност. Оптужба је последица скандала са прислушкиваним телефонима и тога што НСА има приступ приватној преписци.

Аутори петиције сматрају да би председника Барака Обаму због наведених злочина требало извести пред Међународни кривични суд у Хагу.

Петиција мора да прикупи најмање 100,000 гласова за месец дана, до 9. марта, да би добила правну снагу. До 11. фебруара, потписало ју је скоро 7,000 грађана. Захтев обичних Американаца за покретање кривичног поступка против Обаме је најекстремнији у погледу одговорности њиховог председника, али је било и неколико захтева за импичмент (смењивање - прим. прев.), на пример, .

Наравно, могуће је да су ово потези Обаминих политичких противника, оних којима је још у сећању брутално убиство америчког амбасадора у Либији.

Нико неће покренути процес за импичмент неколико месеци пре избора, али петиција је још један одраз садашњег става америчке јавности спрам председника Барака Хусеина Обаме. 2008. године га је обожавала, сада презире.

На пример, Универзитет Квинипијак је у лето 2014. године спровео анкету о најгорем америчком председнику од 1945. године: за 33% анкетираних то је Обама, 28% је глас дало његовом претходнику Џорџу В. Бушу.

Председник Евроазијске групе и стручњак за област политичке опасности, Јан Бремер је фебруара 2015. казао да Барак Обама има најнижи рејтинг (одобравања) у последњих педесет година.

"Што је веома позитивна појава. Доказује да агресивна, нечовечна, пљачкашка и империјалистичка политика САД није израз ставова обичног Американца. Такву политику намеће и спроводи елита. У ствари, ја бих садашњи режим у Сједињеним Америчким Државама назвао војно-полицијском диктатуром", каже публициста Иља Белоус за Правда.Ру.

По њему, Барак Обама је директно укључен у неколико ратних злочина, почињеним у затвору Гвантанамо, у насиљу блискоисточног и северноафричког "Арапског пролећа" и током кризе у Украјини.

Али Иља Белоус сматра да се политика Сједињених Америчких Држава неће променити ни када Обама оде из Беле куће.

"Политика глобалне доминације, политика слабљења других земаља, политика стварања контролисаног хаоса изван Сједињених Америчких Држава - није то почело од Обаме. И таква политика ће се наставити, ко год био следећи станар Беле куће", каже Иља Белоус.

Видео: "Обамаманија нетрагом нестаде"




Ћирилизовано

Сједињене Америчке Државе су и настале на геноциду и свакаквом злочину, али "обичном" Американцу то не да није сметало него је и учествовао у свему и током многих деценија уживао плодове нечовештва и пљачке, и славио их и као своју сопствену "изузетност"... све донедавно. Па и сада, чак им и алтернативни медији махом воњају по "жал за младост" некада успешног криминалца. Знам, пратим их стотињак. Али, изволите и ви један списак америчких извора, где се се понекад ипак може наћи људскости, да нас подсети на оно што рече - мада је и сама била ратни злочинац - израелски државник и политичар Голда Меир: "Никада им нећемо опростити што су нас натерали да их мрзимо."


The Web Sites They Don't Want You To Read: “A Few of These Sites May Be Run By Truly Insane People”:


Аутор: Антон Куликов
Извор: USA's imperialist policy does not reflect the views of common Americans - PravdaReport
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!