ХУМАНИТАРНО ВЕЧЕ МЛАДИХ СРБА ИЗ ВАНКУВЕРА: 10.000 долара за школу "Алекса Шантић" из Невесиња

  • Млади Срби из Ванкувера протеклог викенда организовали су хуманитарно вече на коме су сакупљена средства за вршњаке у Републици  Српској. Овај пут су сав приход намијенили средњој школи „Алекса Шантић“ у Невесињу.

neves
КАД ДАМЕ КОЛО ВОДЕ: Главни организатори манифестације

Разлози за такав избор су што је овој средњој школи неопходно реновирање, а Србима у Канади није промакло да невесињски ученици и на међународним такмичењима постижу завидне резултате.




На хуманитарној вечери окупило се више од 250 гостију који су имали прилику да уживају у веома богатом програму.

Наступала су два СКУД-а из Ванкувера “Млада Србадија” и “Завичај”. На задовољство окупљених земљака ређале су се пјесме, игре, рецитације, анегдоте…

На крају вечери и сами организатори билису презадовољни. Сакупљено је 10.000 долара.

Сви учесници програма као и музичари радили су бесплатно.

neves 03
Наступ СКУД „Завичај“ из Ванкувера

“Ово је први пут да у Ванкуверу омладина покрене иницијативу за хуманитарном вечери, да се сами организују и окупе у сали наше предивне цркве Св Архангел Михаило, и да цјелокупан сакупљени новац упуте тамо гдје  желе. Вече је надмашило сва очекивања, не само због прикупљеног новца.  И родитељи српске дјеце су се нашли у чуду како се толика омладина скупила под кровом наше православне цркве“ – прокоментарисала је за Слободну Херцеговину Весна Вујовић (поријеком Невесињка) која са супругом сваке јесени организује Херцеговачко вече на обалама Пацифика.

neves 04
ТРАЖИЛА СЕ КАРТА ВИШЕ: У сали није било могуће наћи слободно мјесто

Организатори су веома поносни на ово вече.

„Неки су говорили да осим бадње и Васксршње вечери никад у цркви нису видјели толико младих. Кад се нађе добар мотив и немогуће постаје могуће. Биће нам драго да ова средства бар мало поправе услове школовања вриједних ученика невесињске средње школе и да их охрабри сазнање да иако смо на хиљадама километара далеко мислимо на њих„- поручују млади Срби из Ванкувера.



Извор: Слободна Херцеговина

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са сајта Слободна Херцеговина уз навођење извора и ОБАВЕЗАН ЛИНК могу преносити само они портали који користе српско писмо

2 коментара:

  1. Сјајно, честитам! Лепо је кад се људи окупе око нечега што их повезује и чини бољим.
    Поздрављам напомену у вези с објављивањем - преношењем текста! Ћирилица се пише срцем.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!