Америчка амбасада и НУНС објављују конкурс за годишњу Награду за истраживачко новинарство 2016

 

Независно удружење новинара Србије у сарадњи са Aмбасадом Сједињених Aмеричких Држава у Београду једанаесту годину за редом додељује Награду за изузетност у истраживачком новинарству



Награда се додељује у три категорије:

1. Електронски медији (радио и телевизија)
2. Штампани медији
3. Онлајн медији

За награду могу да конкуришу аутори радова објављених у медијима Србије од 1. априла 2015. до 1. априла 2016. године. Крајњи рок за пријаву на конкурс је 4. април 2016. године. Радове може пријавити сам аутор, његов уредник или колега.

Награде се додељују за истраживачке новинарске радове, који се баве темама од велике важности за грађане територије на којој се медиј дистрибуира, емитује или користи, откривају и доказују непознате чињенице до којих су новинари дошли сопственим радом.
Три номинована рада у свакој категорији биће објављена на сајту НУНС-а, а победници ће бити проглашени на самој свечаности доделе награда. Победници у све три категорије биће награђени са по 100.000,00 динара.
НУНС ће објавити који радови су номиновани најмање недељу дана пре свечане доделе награда која ће се организовати поводом Дана слободе медија 3. маја.


Међутим: Руски војни теоретичари намеравају да развију концепт "меке силе"


 
Извор: NUNS objavljuje konkurs za godišnju Nagradu za istraživačko novinarstvo 2016 | Cenzolovka
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано 

2 коментара:

  1. Анониман10. март 2016. 02:29

    Па ваљда ће Јелена Попадић да добије награду. Она је једина дирнула у осиње гнездо НУНСА, Ам.амбасаде и др.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!