Преко стотину заинтересованих за небеско трчање, рок за пријаву истиче сутра


ТРЕБИЊЕ │ Сутра је посљедњи дан пријаве учесника за екстремну трку у такозваном небеском трчању на вертикални километар „Требиње – вертикал трка у камену”, која ће у организацији Планинарског друштва „Вучји зуб“ и Скај ранинг Србије, бити одржана у Требињу 20. марта, по први пут у Републици Српској.

Према ријечима Игора Шкера, предсједника Планинарског друштва „Вучји зуб“, до сада се за трку на један километар висинске разлике – од старта код Перовића/Арсланагића моста до циља на врху Леотара – пријавило преко стотину учесника из БиХ, Хрватске, Словеније, Србије и Црне Горе.

Међу пријављенима су и најбољи „небески тркачи“ региона – попут Кристијана Стошића из Србије, Рока Братине из Словеније и Јанка Гардовића из Црне Горе.


Шкеро истиче да за учешће није потребна посебна опрема, изузев „обичне атлетичарске“, да за учеснике нема старосних ограничења, те да је међу пријављеним и наш седамдесет двогодишњи суграђанин Војо Прелевић, најстарији члан требињског планинарског друштва.

Шкеро додаје да требињски планинари приводе крају припремне радове на стази, која ће до 20. марта бити очишћена од растиња и обрушивог стијења, а потом и детаљано маркирана.

Сви заинтересовани пријаве могу послати још данас и сутра искључиво на интернет линку трке, а малољетна лица морају имати допуштење родитеља. Котизација од 20КМ плаћа се на дан трке.


Трка у дужини преко 5.200 метара и са 960 метара вертикалне разлике од старта до циља планирана је рутом од Перовић/Арсланагића моста, кроз насеље Градина, магистралним путем до улаза у планинарску стазу за Леотар, а затим стазама благог и стрмијег нагиба до бетонског пута који води према репетитору и врху планине.


Извор: Радио Требиње (Фото: ПД „Вучји зуб“)

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!