Будаласто уређивање: "СРАМОТА: На председничким изборима у САД већина православаца ће подржати Хилари Клинтон"

Чланак под горњим насловом (без онога "Будаласто уређивање") јуче је објавио портал Србин.инфо:

СРАМОТА: На председничким изборима у САД већина православаца ће подржати Хилари Клинтон | СРБИН.ИНФО



Ради се о уобичајеној сарадњи "истраживачких" институција са политичким олошем, у овом случају америчког Пју института и Демократске странке, којом се јавност убеђује да не мисли то што мисли... Дакле, у питању је пропагандистичка сплачина, очигледна свакоме ко је - не уредник, него ма и површан (али медијски писмен) читалац/гледалац/слушалац.

Али, уређивачке смене воде 19-годишњаци, који "не траже много", довољно им је што девојци могу да се похвале, уредници што "немају времена" јер морају да јуре паре... Речју, слика самопроглашених уредничких ентитета што отворених уста чуче за рачунаром и дорађују туђе чланке насловима који ће привући читаоце њима самима налик - неписмене, и донети још који клик и цент.

Пецају, а упецани.

Али се на бућкало америчке пропаганде не пецају само алави. Да је у питању једино Србин.инфо, не бих се ни јавио (не више). Бруку је пренео и сајт једног шабачког доктора наука:

СРАМОТА: На председничким изборима у САД већина православаца ће подржати Хилари Клинтон - Центар академске речи, Шабац



Доктор је и професор, стдентима између осталог предаје и медије. Што је добро. Нека га студенти нешто науче, рецимо каква је улога "истраживања јавног мнења" у политичким кампањама, у којој мери мејнстрим медији подржавају председничке кандидате О,1 процента и, на примеру Пју института, ко сличне алате (за испирање мозга и пецање "експерата") прави и оснива.

Бљак и беда српских "патриотских медија".


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!