Гилад Ацмон: Циокон БАЛ (Бернар-Анри Леви)


Бернар-Анри Леви (БАЛ), ултрациониста који је изјавио да је "као Јеврејин" ослободио Либију, поново води кампању за још неморалних интервенционистичких ратова. БАЛ тврди да терор што данас хара по Европи потиче из Сирије и Ирака. Његово решење - још више бомби по муслиманским и арапским градовима - као да деценијама не чинимо баш то. Од "Хасбриног" трговачког путника друго се и не очекује, али зашто Би-Би-Си угошћава циоконадију, и то такву да једва уме да артикулише мисао?

Али се набеђени јеврејски филозоф не либи да лаже у око камере. Тврди да је Запад дигао руке од "сиријске побуне", да није хтео да интервенише. Истина? Могла би да буде, да нисмо успели да током рата идентификујемо све те назови милиције и побуњенике што сарађују са Израелом и Западом.

Али, и поред очигледне чињенице, толико очигледне да је уважавају и западни аналитичари, да су Асад и Иран кључ стабилности региона, БАЛ упорно наставља с блаћењем Башара Асада.

Као и ционистичка му сабраћа, БАЛ инсистира на лажној разлици између "кошер" и "лоших" муслимана, при чему рециклира ционистичку подметачину - дихотомију између "ислама" и "исламизма". Не постоји таква дихотомија. Исто као јудаизам, ислам не раздваја грађанско и верско. Међутим, за разлику од праксе Јевреја, у исламу не може бити секуларног муслимана. Јевреји често одбацују Бога, али задржавају свој јеврејски идентитет, остају Јевреји. Када муслиман престане да верује у Алаха, он или она више нису муслимани. Тако да је лажна дихотомија између ислама и исламизма чиста јеврејска пројекција - покушај ционизације муслимана.

БАЛ мисли да је Европа на самрти. Ако је БАЛ у праву, окривити може и себе и јеврејски лоби, јер они су нас нагонили на узастопне и саморазарајуће ратове. Мада ја мислим да БАЛ греши: Европа ће из садашње кризе изаћи ојачана. Схватиће да су јој прави корени у Атини и удаљити се од Јерусалима и деструктивног утицаја јеврејске политике и политичара као што је БАЛ, лорд Касица Прасица Леви, и левичар и конзервативац и Crif.


Од истог аутора: Ћирилизовано: Гилад Ацмон (16 чланака)

Аутор: Гилад Ацмон
Извор:
Превод Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!