DEBKAfile: Русија шаље појачања и војну опрему у Сирију (АЖУРИРАНО!)

Анализа кретања ратних и теретних бродова из Русије до Сирије открива да Москва убрзава с подршком сиријском режиму, без обзира што је председник Владимир Путин 14. марта рекао да ће руска војска смањити своје присуство на Блиском истоку.

Интернет сајт  AIS Vessel Tracking је објавио да је "Јауза", руски војни теретни брод и ледоломац, који је напустио Сирију у првој недељи марта, испловио из своје матичне луке Новоросијск на Црном мору и да плови назад ка руској поморској бази у сиријској луци Тартус. Брод плови врло малом брзином, што значи да носи тешку опрему, с тим да турско истраживачко тело наводи да "Јауза" због тога чак не оставља ни трага за собом на површини. До 12 руских војних бродова тренутно плови Средоземним морем: танкери, патролни бродови и разарач "Зелени дол", наоружан крстарећим ракетама "калибр".


Ћирилизовано: Опширније, ову вест је пренео и Ројтерс: Exclusive - Russia, despite draw down, shipping more to Syria than removing | Reuters. Могло се и то превести. Али лепше је кад је од израелске DEBKAfile, Political Analysis, Espionage, Terrorism, Security, (дез)информативне агенције Путинових и заклетих пријатеља Русије.

Извор: Jerusalem - Putin Visits Western Wall

А и како одолети овако цаканом денунцирању и бисерима попут "турско истраживачко тело" (Turkish research body), сумњиве тежине - ледоломца...
------
Аха, ево зашто се Ираиље забринуло: Russian nuclear-capable Iskander missiles deployed in Syria

Искандерчићи су им сад пред вратима, могу да носе нуклеарне главе, против њих је практично немогуће деловати превентивно...

 

Извор: Russia sending reinforcements, military equipment to Syria
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!