Свако има свој Санџак па тако и наша браћа Јермени

Арцах – Нагорно Карабах

Свако има свој Санџак па тако и наша браћа Јермени имају Нагорно Карабах који је њихова Рашка, а зове се Арцах. Ово ми је нагласила наша драга пријатељица Сава Росић, преводилац, руски ломоносовски ђак, која је некад у Јерменији узвикивала „Арцах“.

Иако смо сведоци факсова, интернета, вотс апова и осталих вибера, писмо је дуго путовало јер је дошло са ртврдог терена.

Писмо су ми послали ветерани 63.падобранске бригаде Хаџи Борис Соломко и пуковник Ненад Кузмановић, припадници клуба „Архистратиг“, који су у припреми за сусрет падобранаца под називом „Балкански скок пријатељства“ који ће бити одржан у Београду од 18-22. маја текуће године. Писмо гласи овако:

Јерменски савез припадника десантних јединица


Међународном савезу припадника десантних јединица, Савезима припадника десантних јединица Русије, Белорусије, Украјине, Бугарске, Србије, Литваније, Естоније

 

Поштовани пријатељи, колеге и побратими. У ноћи између 1. и 2. априла Азербејџанска армија је, прекршивши режим прекида ватре, напала Нагорно-Карабахску Републику (НКР) по читавој дужини фронта. Током борбених дејстава азербејџанска армија је користила све врсте тешког наоружања, укључујући и забрањено (тенкове, артиљерију, авијацију, вишецевне ракетне системе Град и Смерч*).

Непријатељ се трудио да силом неутралише наше пунктове и насеља. Током борбених дејстава Јерменска армија НКР испољила је чудеса јунаштва. Осамнаестогодишњи момци су доказали да су достојни настављачи ратне славе јерменског народа. Потиснули су Азербејџанце, уништивши у борбама стотине азербејџанских војника, десетине тенкова, борбених возила пешадије, два хеликоптера и беспилотне летелице. Сада Азербејџан, веран турским дипломатским традицијама, покушава да за све окриви нас, Јермене, тврдећи да смо то ми, Јермени, започели рат. По јавним гласилима и интернету шире дезинформације и отворене лажи. Не верујте тим турским провокаторима!

Нама Јерменима није потребан рат. Ми смо још 1994. године доказали да смо јачи, ослободивши јерменске земље од Азербејџанаца. Ми смо победници, зашто би нам требао рат?


Част ми је!

Председник Јерменског савеза припадника десантних јединица

Геворг Исојан

Јереван, Јерменија, 06.04.2016.

* Смерч – вихор, ковитлац

Приредио:
пуковник авијације у пензији
Милорад Ђошић-пилот



Оригинал писма:



Извор: Свако има свој Санџак па тако и наша браћа Јермени

1 коментар:

  1. Свака част пуковнику -пилоту авијације Милораду Ђошићу и Ћирилици на објави овог писма.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!