Антимајданска војска

Одлука председника о оснивању Националне гарде – несумњиво је епохална. Иако може изгледати да је то чисто организационо питање, у ствари, то је још једна етапа Руског пролећа. Као операције у Сирији, и пре тога повратак Крима, одлука је моћна и неочекивана, и што је најважније - неопходна.

Иако се Национална гарда формира на основи Унутрашње војске (Унутрашња војска Министарства унутрашњих послова - Внутренние војска Министерства внутренних дел је оружана снага у оквиру МУП-а са централном командом и структуром и чиновима као и у оружаним снагама - прим. прев.), то није само промена имена. Систем који смо имали у овој области је остао из 90-тих година, и као резултат тога, био гломазан, непокретан и понекад слабо мотивисан. Сада коначно видимо жељу ка реду и обнови, не на речима (којих је својевремено било довољно), већ на делу.

Тако ће у нову структуру ући јединице за специјална дејства, ОМОН (Отряд мобильный особого назначения – Мобилни одред за посебне намене), па чак и службе за чуварско обезбеђење (Вневедомственная охрана ОВО – посебна државна организација, која пружа све видове обезбеђења - прим. прев.). Од сада, сви они ће радити у тесној координацији и под јединственим руководством као моћна сила, спремна за обављање реалних задатака. Они су одређени разумно и правилно – и рат против тероризма и помоћ у чувању граница (што је данас често једно те исто), и борба против организованог криминала, између осталог и оног везаног за трговину оружјем.

Још један кључни задатак - заштита јавних догађаја који су традиционално омиљена мета провокатора и екстремиста, не само идеолошких, већ и оних мотивисаних дрогом, која је одавно постала заједнички хоби опозиције и исламиста.

И у овој области су донесена посебна решења. Савезна агенција за емигранте - ФМС (Федеральная миграционная служба), и ФСКН - Савезна агенција за контролу промета дроге (Федеральная служба Российской Федерации по контролю за оборотом наркотиков) више неће постојати као независне федералне агенције, а на њихово место ће бити успостављене две нове управе у Министарству унутрашњих послова - за контролу имиграције и борбу против трговине дрогом. Одлука је исправна, и одавно потребна. Признајем да смо уморни од вечне свађе између полиције и данас укинутих агенција. Посебно због тога што је та свађа довела до невероватне корупције, када је било могуће покрити све злочине, показујући главом на "колеге".

Сада, међутим, имамо све шансе да окончамо са тим остацима Јељцинове ере. Мигранти, синтетичке дроге и хероин - све то је сада проблем једног одељења и једног лица, министра Колокољцева. Сада имамо коме да поставимо питање и можемо бити уверени ако ускоро из Министарства унутрашњих послова не буду сами излетели службеници који су запрљали руке неко ће их други почистити.

Што се тиче Националне гарде, управљање је додељено Виктору Золотову. Он се показао као прави професионалац и патриота, отишавши на очигледно нижи положај зарад државних интереса. Дуги низ година је обављао заштиту председника, био на самом врхунцу лествице у каријери и имао неограничен приступ врху.

То се у целом државном апарату сматра врхунцем успеха, али је Золотов жртвовао све своје привилегије због спасавања Унутрашње војске, са свим њеним проблемима и дугогодишњом доследном деградацијом. Резултати су били веома позитивни, а сада му предстоји још важнији задатак, чију ће реализацију пратити цела земља. Грешке нису дозвољене, посебно што ће од јучерашњег дана сваки корак Золотова бити мета напада пете колоне у свој њеној трулој шароликости.

У ствари, хистерија је почела од првог минута. Када је постало јасно да је влада озбиљно одлучила да успостави ред, „белоленточни“ блогови (беле ленте или беле траке су ознака прозападне либералне опозиције - прим. прев.) су били препуни дреке и акутне параноје. Наравно, тим људима је одмах било јасно да је Национална гарда створена зарад борбе против њих, да ће се 400.000 снажних мушкараца (наиме, то је груба процена броја састава нове структуре) даноноћно борити против ЛГБТ особа, наказа и наци-хулигана.

Притом, главни аргумент за кукњаву је то што се Национална гарда може користити за сузбијање нереда. То јест, момци већ смишљају планове за дестабилизацију ситуације у земљи, на било који начин – довољно је анализирати њихова лудачка сновиђења о којима распредају дан и ноћ.

Али, више од свега, „белоленточне“ је разбеснело именовање Золотова. На њихову велику жалост, Путин Золотову стварно верује. Овај човек неће издати. И Запад и опозиција то јако добро знају и то је озбиљан ударац за њихове планове, које они и не крију – унети неповерење у сам врх путем клевета и провокација у нади да ће неко посрнути и усудити на "дворски удар."

Уместо таквог сценарија, Путин је покренуо консолидацију, која сада постаје питање од кога зависи опстанак земље. И заиста желим да верујем да Национална гарда неће бити ограничавана у деловању. Хитне мере су потребне и у привреди, и области информационе безбедности, која је одавно остављена на милост и немилост друштвеним мрежама, потпуно отвореним за антируску пропаганду.

Ипак, то што се пропаганда, током реформе, сама показала шта је и каква је, такође је добро. Неочекивана решења су корисна зато што одмах раскринкавају. И кад су злобност и клеветање апсолутно идентични, оних из уста присталица порно-гиганта Касјанова, и од псеудо-патриота, на пример, из "Комитета 25. јануар" (25. јануара 2016. је основана организација чији је председник Игор Стрелков, у коју су између осталих ушли и прозападни либерали „белоленточни“ - прим. прев.) - то је јасан знак, обележје што нам омогућава да видимо ствари онаквима какве јесу у стварности.


Аутор: Николај Севостјанов
За Ћирилизовано превео:
мајор авијације у пензији
Мирослав Младеновић - пилот

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!