Русофили, браћо, срамота је: Русија инсајдер - превара или мета белосветског "а 'де сам ту ја"? (Ажурирано)

Чарлс Баусман
На сајту Форт Рус јутрос у 05.59 је освануо чланак Bausman and fraud at Russia Insider? Lavelle blows the whistle - Fort Russ антидатиран на јучерашњи дан, у којем се Чарлс Баусман, оснивач и главни и одговорни уредник сајта Русија Инсајдер, оптужује за превару. Оптужбе су изнели Питер Лавел са РТ-а, "руско-амерички геополитички аналитичар Андреј Корибко", анонимни сарадник чувене поштењачине Степске свраке, анонимни инсајдер из Русија Инсајдера, анонимно уредништво сајта Форт Рус итд.

Баусман и његови сарадници се до тренутка док ово пишем нису огласили.

Поучен тридесетогодишњим искуством у раду са и на медијима, као и златним правилом да треба чути и другу страну, остављам да на насловној страници Ћирилизовано до даљег стоји банер за SHOP RUSSIA.

Шта год новог будем сазнао о овом мучном случају, лошој вести без обзира која страна била у праву и говорила истину, објавићу у виду ажурираног обавештења којег управо читате. Понекад и временски редослед доста говори.

Као и коментари и уређивање коментара на извору - читајте их.

-------------
13.04. у 09:43

На основу сазнатог преко "чачанске везе" у Русија Инсајдеру, банер SHOPP RUSSIA остаје. У детаље за сада нећу улазити, јер се "главни глумац" још није огласио.
------------
14.04. у 15:27

Мора се признати, Степска сврака је изнела разумне предлоге: The scandal at Russia Insider (Saker message) | The Vineyard of the Saker

Одлуку да прекине сарадњу са РИ до даљег, док Баусман не изнесе свој поглед и ствар се дефинитивно не разреши, такође сматрам исправном, коректном.

Што се тиче "Ћирилизовано", без обзира на Лавелов и Баусманов спор око новца и ко је ту у праву, сматрам да треба подржати јединствен облик самофинансирања оличен у раније споменутом банеру. Зато - нек стоји.

Да, ваљда не треба посебно истицати да ћете имати преведено кад год на РИ наиђем на нешто за шта сматрам да је вредно труда а да не превазилази моје преводилачке способности.
--------------
23:38

И смешно и тужно. С нападом кренуо Перица Лавел с РТ-а, Хоакин Флорес (становник Београда) који уређује Форт Рус му поможе са првим чланком и... "рука руку мије", је л' тако:


------------------------
15.04. у 21:30

Кад Баусман већ четврти дан не удостојава читаоце и све који подржавају његов подухват одговора, онда... Штета, али шта да се ради, нема више банера - примера како се, како је могло да се ради.

Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!