Порошенко Херсонску област даје Турцима


Покрет "Киберберкут"  је објавио податке о Порошенковом наређењу да се створи Кримско-татарска аутономна покрајина на територији Херсонске области.

Нацрт декрета је откривен у преписци службеника председничког кабинета, из које се такође види да ће сам град Херсон бити преименован у Хан-Гирем. По плану, националну аутономну покрајину би требало да населе Турци Месетинци. Усељеничка квота би била 200,000 имиграната. С обзиром да у самој Украјини тренутно има највише 10,000 Турака Месетинаца, може се рећи да се овде ради о добровољној предаји земље под окупацију.

Откривени подаци на посредан начин указују да је било више сусрета Порошенка и Ердогана, који су, могуће, разговарали и о финансијској подршци Украјини. Ердоган сигурно не би дао Украјинцима кредит на лепе очи, али за земљу - одмах и лако.

Ако је таквих преговора заиста било и наређење није фалсификат, Украјинце, а посебно житеље Херсонске области, нико ништа неће питати. Што је и парадокс, с обзиром на тврдоглаву неспремност Кијева да Донбасу да аутономију.


Изворни текст на руском: СМИ: Порошенко отдает Херсон на растерзание и заселение турками
Енглеска верзија и извор: Poroshenko gives Kherson region to Turks - PravdaReport
Превод: Ћирилизовано

2 коментара:

  1. Референдум у Холандији показује како Интернет одузима моћ елити Еврофила

    Данашњи холандски референдум поводом споразума о проширењу ЕУ са Украјином јесте у правом смислу речи народни референдум.
    Нису га покренули политичари или политичке партије, већ одлучна, добро организована и врло мотивисана група људи.
    Пројекат Geen Peil који је потекао од популарног холандског блога Geen Stijl, прикупио је неких 420 000 валидних потписа, што је и довело до расписивања референдума. То је значајан подухват који истиче промене у европској демократији.
    Интернет заиста има истински утицај на догађаје у данашње доба. Мала група људи са једном идејом може да окупи на хиљаде истомишљеника који ће им се придружити ради остваривања циља. То се даље шири и достиже десетине хиљада и на тај начин омогућава да идеја дође до неколико милиона људи.
    Ова револуција сваког тренутка узима све више маха у Европи. Ево, на пример, покрет Пет звезда Beppe Grilloo-а, у Италији, који користи систем директне демократије међу присталицама. Кад је покрет изабрао представника у ЕП, партија је питала присталице, којој групи да се прикључе. Они су гласали и покрет се придружио UKIP.
    Без Интернета, развој и раст UKIP у Британији био би много тежи. YouTube је објавио говоре које сам држао у ЕП и на тај начин допрео до нових слушалаца, не само у Великој Британији, већ широм света. Оно што још више охрабрује јесте чињенца да су у питању млади људи, генерације које сада могу да дођу до практично неограничене количине информација. Интернет подиже Западну демократију до нових граница. Непозната територија неслућених могућности. Наш референдум о чланству у ЕУ прави је пример тога. Мноштво људи из UKIP, присилило је премијера да се обавеже на расписивање референдума, што је у почетку одбацивао као могућност, али га је глас народа приморао да промени одлуку.
    Доба политике коју доноси врх а у дело спроводе политичари нижег ранга је готово. Масовно чланство и отворени и проступачни политички покрети су будућност. Структура нискобуџетног чланства које омогућава активно учешће из удобности дома представља будућност и могућност укључивања потпуно новог слоја становништва које су до сада, отуђене, неприступачне политичке структуре прилично занемаривале.
    Видели смо на који начин је Arron Banks са својим Leave.EU искористио моћ Facebook-a да добије подршку друштвених медија који га прате више него било коју британску политичку партију и то за само пар месеци. Grassroots Out је доспео директно до оних који иначе нису типични учесници у политици. Одржавајући скупове широм Британије са говорницима из свих партија, стварајући масовни покрет присталица који желе да се иступи из ЕУ.
    Будућност UKIP у овој новонасталој ситуацији је нова прилика. Као релативно мала партија, народне масе које га чине нису ограничене традиционалном структуром и темељима конвенционалног вестминстерског начина размишљања. UKIP ће учинити све што је у његовој моћи да Британија изађе из ЕУ на референдуму који ћемо по свој прилици добити. Кад једном повратимо моћ која је сада у рукама Брисела, ми, UKIP, можемо да постанемо снага која ће вратити моћ онима који би уствари увек требало да се питају - народу.

    ОдговориИзбриши
  2. Tu mogu turcima samo reci "puno srece sa tom idejom"... nece nijedan na zivotu ostati.

    Kao prvo nece ih naci dovoljno koji bi uopste htjeli ici tamo, ni Turci nisu sisali vesla.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!