Азербејџански "Тренд": САД и Индија разматрају могућност заједничке производње ловачког авиона

"Тренд" је вест илустровао америчким ловцем шесте генерације. О том пројекту више на : В США представили проект истребителя 6 шестого поколения - YouTube

Тим из Министарства одбране САД у Индији води преговоре о заједничкој производњи борбених авиона - саопштио је у петак амерички секретар за одбрану Ештон Картер, како преноси "Спутњик".

"Чланови мог тима...управо сада, док смо ми у Њујорку, у Индији разматрају могућности заједничку производњу борбеног авиона", рекао је Картер у Савету за спољне послове.

Индија је недавно потписала више уговора из домена одбране са Сједињеним Америчким Државама, али је око 70% индијског наоружања из Русије - према америчкој приватној обавештајној фирми Стратфор која се бави геополитичким анализама.

У сваком случају, недавно је дошло до застоја у неколико руско-индијских послова, међу којима је и настојање да се заједнички производе вишенаменски транспортни авиони, и испорука Њу Делхију 100 лаких хеликоптера Камов-226Т.


Хм... Шаљу ли то Азербејџанци неку поруку Русима? Рогозин није био довољно уверљив - Russia set to continue arms supplies to Azerbaijan and Armenia — official - или се тражи повлашћен статус, а не да Руси и Јерменима, сирочићима без гаса и нафте, такође продају оружје?

"У сваком случају", опет Љубов Лулко: Правда.Ру: Могу ли Русија и Индија да буду велики пријатељи после руског искуства с Турском?

И обавезно, шта о спољној политици своје земље пише М.К. Бадракумар. Рецимо, и да буде сасвим у складу с темом: US-India – Indian Punchline

Али треба пратити и информативно-дезинформативно-пропагандистичке медије окупатора Србије и доброг дела Европе, јер у текстовима типа Attrition: India Runs Out Of Patience With Russia (Трење: Индији понестаје стрпљења са Русијом) и код мајстора пропаганде обично има нешто истине.


Извор: US, India look into co-production of fighter aircraft
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!