Литванија у рату против Русије

Литванске власти оптужише Русију за "инвазију". Међутим, никакве детаље не сазнадосмо, али је Одбор за националну безбедност Парламента Литваније обнародовао да постоји могућност таквог напада.


Да је могућ оружани напад Русије на Литванију први је јавно изнео Артурас Паулаускас, председник Одбора. Оптужба је изнета у оквиру извештаја о претњама Литванији, у којем се констатује да Русија изводи војне вежбе на територијама других земаља. И, посебно, да се то дешава у мирна времена. "На Одбору је речено да постоји могућност да је до нечег таквог дошло. Тешко се може рећи колико је и вероватно, јер подаци нису стопостотно потврђени", појаснио је Артурас Паулаускас, мада није могао да каже како је могло доћи до таквих, недозвољених војних вежбии, и да ли је у њима учествовала руска војска или неке специјалне јединице без ознака.

"Руски саботери"  су упали на  територију Литваније, али су наше специјалне службе реаговале "промптно и адекватно". Детаљи? "Не могу да кажем, то је тајна информација", додатно је образложио премијер Литваније Алгирдас Буткевичиус.


Извори: Lithuania wages “war” against Russia - PravdaReport и Tag: Arturas Paulauskas
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!