Панамска документа: Краљ Саудијске Арабије са 80 милиона долара финансирао предизборну кампању Бењамина Нетањахуа (ВИДЕО)

Извор: The Independent
Члан Кнесета и председник израелске Лабуристичке странке је, на основу најновијих "процурелих" Панамских докумената, обелоданио да је саудијски краљ Салман бин Абдулазиз финансирао предизборну кампању садашњег израелског премијера Бењамина Нетањахуа:

"Краљ Салман је марта 2015. године, преко сиријско-шпанског држављанина Мухамеда Ејада Кајалија, са 80 милиона долара подржао Нетањахуову предизборну кампању. Новац је прво депонован на рачун компаније с Британских Девичанских острва у власништву Тедија Сагија, израелског милијардера и бизнисмена, који је тај новац проследио за финансирање предизборне кампање израелског премијера Бењамина Нетањахуа."

"Панамска документа" с тим у вези можете наћи на:

Panama Papers - All articles by Süddeutsche Zeitung
The Power Players · ICIJ
- - טלנירי
FreezePage: ----- ---- --------: --- ---
- - טלנירי


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Ма, ипак је Биби цар. Могу да му пљуну под прозор.

Oпростите, али морам да се самоцитирам:

"И не изабрали га поново. Американцима је показао ко им је газда у кући, "мирољубиве" и вечито угрожене Јевреје није лагао да их чека рат (у који ће послати - Американце), Палестинцима да Палестине више неће бити - па што га не би изабрали поново. Нетањаху јесте архизликовац, али да зна шта је пропаганда, зна. Мада је имао итекакву помоћ. На пример, тешко да сте скоро прочитали јачи наслов од овога: To Bibi or not to Bibi - The Washington Post. Пропаганда често кошта нечијих живота (и овдашња олош то зна, али је није брига), она ционистичка (опет у "изведби" америчких марионета) са "ратом против терора" је вероватно у читавој историји најопакија, али "Бибиситерка" је мајсторски пропагандни рад и, без обзира ко је у питању, симпатичан." - Ћирилизовано: Ко зна, зна: Премијер Израела лично чувао децу упосленом младом пару јер су деца Израела једино уз њега безбедна (видео)


Извор: Panama Papers Data Leak : King of Saudi Arabia sponsored Netanyahu's campaign
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!