Балканска клопка за Москву


У неким медијским извештајима изнета су предвиђања да Републици Српској предстоји крвави хаос. Основна сврха планираних немира је збацивање легитимног председника Милорада Додика, са седиштем у Бањалуци, престоници ентитета. Техника што ће се применити у Републици Српској је пројектована по украјинском моделу, употребљеном у Кијеву за уклањање бившег легитимног председника Виктора Јануковича. По плану, догађаји у Бањалуци треба да изазову домино ефекат. Председник Милорад Додик са својом независном политиком и блиским односима са Београдом и Москвом одавно је трн у оку истим оним глобалним факторима који су разорили Југославију и створили Косово. После уклањања Милорада Додика, земљом под називом Босна и Херцеговина владао би високи представник Европске уније у БиХ, католик аустријског порекла Валентин Ицко, а на Додиково место постављен некакав јацењук или сакашвили.

Србија би била приморана да брани своју браћу у Републици Српској. Али војска Београда је мајушна и са застарелим оружјем. Била би неопходна помоћ Русије. Немојте заборавити да се у Донбасу у одбрани ДНР и ЛНР бори српски одред "Јован Шевкович" (сръбският отряд „Йован Шевкович”). Ако слични догађаји захвате Републику Српску, биће остварен прави циљ планера.

Прво, "доказало" би се да Русија јесте агресор и да је стога њено опкољавање базама НАТО-а и противракетним штитовима - оправдано. Бандероиди, Пољаци и балтичка им браћа би залармали по медијима: "Русија напада Европу! А упозоравали смо вас..." Не би било изласка Енглеске из ЕУ. Сви би се окренули против "руског медведа".

Друго, Турска је присутна и има огроман утицај међу муслиманима Босне и Херцеговине. И вреба. Чека, као у случају бомбардера Су-24 у Сирији, да Русе ухвати у клопку. А Руси су, пословно, у Републици Српској веома присутни, што ће бити сведено на најмању могућу меру. Бандероиди су у Украјини убијали и још увек убијају Русе - у Републици Српској ће муслимани и Хрвати убијати Србе. Оживео би Балкан 90-их година прошлог века.

Пред Кремљом је озбиљан изазов. Мораће да донесе тешку одлуку. Ово је још један покушај потпуног елиминисања руског утицаја на Балкану. Не само у Бањалуци, него и Београду и Скопљу. Запад и муслимански социо-културни системи здруженим снагама и ресурсима припремају још један покушај избацивања руског социо-културног система са Балканског полуострва.

Хоће ли Русија пасивно пратити догађаје у Републици Српској, као што је пре петнаест година била посматрач крвавог хаоса у Jугославији?


Аутор: Бојан Чуков
Изворни текст на бугарском: Балканската клопка за Москва | a-specto
Превео на енглески: Борислав
Извор: SouthFront
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!