Европски савет за спољне односе: "Путинова хидра: Обавештајне службе Русије"


Марк Галеоти, Европски савет за спољне односе: "Путинова хидра: Обавештајне службе Русије" / Mark Galeotti, Council on Foreign Relations: Putin’s hydra: Inside Russia’s intelligence services:

"Далеко од тога да су свемоћна "шпијунократија" која контролише Кремљ, руске обавештајне службе су унутар себе подељене, ометане јагмом за власт бирократије, пречесто испоручују обавештајни материјал лошег квалитета и, у крајњој линији, угрожавају интересе самог Владимира Путина.

Урађена на основу детаљних разговора са бившим и садашњим припадницима обавештајних служби, "Путинова хидра: Обавештајне службе Русије" објашњава како шпијунске агенције заиста делују и поручује да је поглед Европе на њих фрагментаран и заснован на застарелом и карикатуралном.

Овај докупент озбиљно нарушава мит да иза руског царског трона стоје обавештајне службе. Оне су строго подређене Кремљу, а Путин их хушка једне на друге. Руске обавештајне службе нису монолитан блок већ шаролика група, чија ће солидарност намах нестати чим се укаже могућност да се заради новац или избегне кривица."
 Read more ....

Уредник War News Update: И било је крајње време да то неко исприча. Добар сажетак и графикон "ко је ко" у руским обавештајним службама.

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Овај превод има сличну сврху као и цртица блога War News Update: обавештење је и препорука за читање материјала од 22 странице - дезинформација, полуинформација и пропаганде, али и података и погледа о којима и Србин треба да поразмисли.

Јер за пад Украјине у руке Запада (Англоциониста, Ватикана, мегакорпорација и банкара) не могу бити криве само руске обавештајне службе. Исто важи за Црну Гору, тонуће Србије у НАТО... И сарадњу и подршку свим и свакаквим властима. И шепртљање с руским медијима на српском језику...


Извор: WNU
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!