Примирје за Алепо је америчко маневрисање и куповина времена док терористима не стигне појачање

Претходно:

- Ваздушни напад Асадове авијације на избеглички логор у Сармади - којег није било (ВИДЕО)

- Пар обавештења  

www.brecorder.com

Сада је јасније него икада: САД у Сирији воде прљави рат, рат "испод стола", док у Женеви тече представа којом америчке дипломате купују време и покривају тајне операције ЦИА и Пентагона на терену у Сирији.

Саопштење Стејт департмента од среде пружа јасан увид у стварне планове Вашингтона за Сирију:
"Требало би да Русија...притисне Асадов режим да се усагласи са овим напорима, а САД ће учинити исто са опозицијом. Русија и Иран су земље које дају највећу подршку сиријском председнику Башару ал Асаду, док САД предводе групу регионалних и европских земаља које подржавају опозицију, противнике његовој власти."
С обзиром на чињеницу да ЦИА и Британци раде с тим снагама - дајући им логистичку подршку, оружје и обуку која се иначе пружа јединицама за специјалне операције - и да је јуче откривено да су САД покушале да и територије под контролом Ал Нусриних терориста укључе у споразум о "примирју", може се закључити једино то да се јединице "опозиционих бораца" које подржава Запад углавном састоје од секташких и милитантних исламских терориста. Дакле, САД су овим саопштењем саме признале да управљају Ал Нусром, сиријском Ал Каидом, и да тако продужавају крвопролиће.

Патрик Хенингсен, редник и спољнополитички аналитичар наше медијске куће 21st Century Wire , у интервјуу за  RT International је говорио о томе шта дипломате чине у Женеви, и још важније, шта западне обавештајне службе и терористи-плаћеници покушавају да изведу у Алепу:


У извештају "Вашингтон поста" такозвана опозиција још више разоткрива амерички очајнички маневар, трик с "примирјем" и прекидом ватре:
"Опозиција каже да је "непрактично говорити само о локалним прекидима ватре" и да прекид непријатељства "мора да важи за целу Сирију, без изузетка". У саопштењу које је пренео Салем ал Меслет, портпарол опозиционог Високог комитета за преговоре, још стоји да су они и даље за политичке преговоре који треба да окончају сиријски грађански рат."
Наравно, читалац је до сада већ схватио да ПР што кошта милионе и милионе долара и кампања по друштвеним мрежама под називом #AleppoIsBurning нису настали спонтано - то су, стопостотно, фабрикати америчких дигиталних медија финансирани Сорошевим новцем и класе "маркетинг промене режима". Ова маркетиншка кампања је кренула са такође потпуно исфабрикованом причом о "болници" у источном Алепу (под контролом терориста) бомбардованој ноторним "барел-бомбама", бурадима напуњеним експлозивом којима "сиријска војска у ваздушним нападима бомбардује своје грађане".

План Вашингтона је сада потпуно транспарентан. Хоће ли му исто тако очајнички бити и следећи потез?


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Уместо да преведем чланак М. К. Бадракумара "Алеп - сиријски Стаљинград?" /  Aleppo – Syria’s Stalingrad? – Indian Punchline у коме бивши индијски дипломата језиком своје струке (и главоболним енглеским) између осталог даје назнаку зашто је Кремљ прећутао поруку из које Асадова метафора да је "Алеп сиријски Стаљинград" сувише снажно бије, односно каже да "Кремљ тек треба да се одреди према Асадовој поруци", определио сам се за овај чланак, највише због реченице из саопштења Стејт департмента:

"Требало би да Русија...притисне Асадов режим да се усагласи са овим напорима, а САД ће учинити исто са опозицијом."

Додатни разлог за такву одлуку је чињеница да су руски медији Асадову поруку прећутали, изузев цртице међународног издања "Спутњика" са речитом фотографијом:

© Sputnik/ Alexei Druzhinin
А што све скупа брине.

Нарочито стога што долази после Лавров: Није Асад нама што је Турска Америци (видео) и, опет и код Руса и код нас прећутаног, да је "Џон Кери задао Асаду нову црвену линију", то јест да се мора повући до 1. авуста и не сме нарушити прекид ватре договорен с Русима иначе..."биће реперкусија".

Додајте томе и повлачење дела руске авијације...

Наставак следи.


Извор: Henningsen on Aleppo Ceasefire: ‘US Ploy to Buy Time for Terrorist Reinforcements’
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!