Страх и трепет у еврококошињцу

Извор: Cartoon Movement
Русофобска хистерија у државама Европе је достигла неслућени ниво. Мордор долази. Руски партизани на борбеним медведима са панцирима се припремају да заузму Талин за три дана. Подморница у надводној пловидби и још закачена за тегљач ставља Шведску и Данску у стање приправности. Жестоки натовски момци дрхте чим виде медведа на војним маневрима. Толкинови вилењаци, хобити и орци нервозно пуше марихуану поред холандских путева.
Укратко, кокошињац "Европа" зором се пробудио, пронашао два разбијена јајета, раскокодакао се. Никоме није ни на крај памети да Естонија Русији треба таман колико псу пета шапа или зецу звонце. А ограда у Летонији руском тенку није ни до гусенице. Али кокице дршћу, а политички петлови запели па кукуричу из свег гласа ...
Чак и у совјетско доба, ни Финска ни Шведска нису толико страховале, мада су могућности тадашње "Империје зла" биле веће и совјетске оружане снаге у сталној борбеној готовости. Закључак се сам намеће. Страх од руске претње не постоји. Јасно је да је у питању неки други фактор.

Главно је идентификовати иницијатора овог таласа страха. Одмах се наилази на "уобичајеног сумњивца", америчку пропаганду. Суштина је једноставна као пасуљ: власник стотину пута упозорава кокошке, плаши их упадом медведа у њихов кокошињац - док он тихо оштри ножеве. Јер чорбу за вечеру треба скувати на време, да се тако изразим.
САД свом снагом и све и сваког гурају у пакт о трансатлантском партнерству, где европским "партнерима" предлажу да скину панталоне и гаће и све што имају предају Ујка Сему. А шта може да послужи као најбоља понуда, ако не заштита од инвазије косооких варвара са реке Москве и звероликих донских Козака? Наравно, успут се могу распоредити системи ПРО и омогућити зарада својим компанијама, направити додатне базе, разместити нове војне јединице, направити тампон у случају евентуалних протеста европејаца против "невиних" избеглица из Африке и Леванта...
Ипак, када су камаради с истока почели да масовно наскачу на немачке жене, европејци се мало замислише. Мада су силовани после молили "избеглице" за опроштај, зато што нису разумели њихово потлачено стање и опирали се, али, ипак, ипак господо.
Европу је потребно огулити за добробит америчког капитала. Овде су "избеглице" потребне као пример, а онда и сила која ће потерати еврококош у гнезда, када фармер почне да вечера супу од пилеће џигерице.
И још нешто. Западна елита је неочекивано открила да је, упркос свим моћним пропагандним ресурсима, рекламирању, филмовима и популарној култури уопште, обичан европски становник изненада увидео привлачност Русије.
Наравно, Руска Федерација - није рај, и тамо званичници краду, и животни стандард није висок, али барем је реалност да у Русији људи живе на свој начин, можда и будаласт, али без обавезне "толеранције" и клечања пред содомитима. То се само надвило, као облак, и неће да се растури. Уз то, Руска православна црква се не жури да капитулира и одбаци хришћанство пред силом "новоуправљача". У сваком случају, хришћанска духовност Европе још није искорењена. Иако надменим европским чиновницима никако није по вољи што Руси не одбацују православље зарад "слобода и права трансродне популације".
Тугује кокошињац, дрхти и чека када ће руски Иван да се стушти све до Лисабона и Малаге. Али кокошексперти опет греше. Шта ће Русу португалска обала? Ни на Талин није потребно ићи. Постоји једна руска песма с рефреном: "Тополе, тополе ..." (алузија на руску интерконтиненталну ракету Топољ - прим. прев.)
Прибалтијац и Швед - кућни љубимци Ујка Сема; Румун - потомак одбеглих римских легионара; Бугарин, љубитељ Кана Аспаруха; поносни племић из Кракова и "дивљи Финац" - чувар Калевале, пристајући на ПРО од стране САД као да нису свесни да ако - не дао Бог! - НАТО полуди и нанесе удар по Русији, прво ће се њихове државе претворити у радиоактивни отпад. А затим ће доћи примирје.
Јер је и ратна психоза ограничена жељом да се не изгуби све. У ствари, Вашингтон и Отава неће страдати. Неколико телефонских позива директном линијом - и председници ће се договорити. Сједињених Америчких Држава и Руске Федерације, разуме се. Али на месту Хелсинкија и Риге ће остати само кратер, који ће другим европејцима и будућим генерацијама потрошачког друштва бити пример руске подмуклости и окрутности. Мислим, да не пропадне, да и то послужи западној пропаганди.
Ту је неизбежно питање: о чему сада мисле становници Естоније, Финске, Пољске, Бугарске, итд, редом, по списку идиота? Зар не виде да их бацају у ватру ограниченог сукоба (чак и да не буде нуклеарни, и тада ракете са обичним бојевим главама могу доћи до Варшаве и Стокхолма)?
Нема одговора. Масе ћуте. Кокошињац гарантује кокошији мозак. Русији ништа не треба. Само нас ви - Европљани и Американци – оставите лепо на миру. Не намећите ваша правила у нашој земљи. Сами живите како хоћете, али не хушкајте на нас своје псе и наоружане чанколизе. Престаните да се увлачите у наше душе. Брига нас за Европу од Талина до Единбурга и од Осла до Марсеља. Да само пљуцнемо ...
Али медведу не требају кокошке. Мед и малине су укуснији. И без ГМО.

Аутор: Александар Гончаров 
Извор: Шок и трепет в еврокурятнике | Сегодня.ру 
За Ћирилизовано превео: Мирослав Младеновић

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!