Нетањаху: Израел је постао земља иновација захваљујући својим грађанима који говоре руски

ТАСС је са израелским премијером Бењамином Нетањахуом разговарао пред његову посету Москви којом ће се обележити 25-годишњица успостављања међусобних дипломатских односа.

Долазак Бењамина Нетањахуа у Москву, 6. јуна 2016. (© Anton Novoderezhkin/TASS )

ЈЕРУСАЛИМ, 7. јуна / ТАСС /. Напредак Израела у области иновација и технологије је постигнут захваљујући грађанима из бившег Совјетског Савеза, рекао је израелски премијер Бењамин Нетањаху у разговору са првим замеником генералног директора ТАСС-а, Михаилом Гузманом, уочи посете Москви поводом 25-годишњице поновног успостављања дипломатских односа између две земље.

"Постигли смо успех у свим областима, свим и без изузетка. Напредак се може остварити у свему. Мислим да је резултат испуњења таквог потенцијал то да је Израел постао земља иновација и технологија. Наш, до сада незабележен, раст у овој области у великој мери је остварен захваљујући нашој браћи и сестрама из земаља бившег СССР-а, Израелцима који говоре руски, а у наше научне кругове и сферу технологије су ушли с жудњом и енергично", нагласио је Нетањаху.

Израелски премијер је рекао да чињеница да "у овој области имамо толико успешних људи који говоре руски и о Русији причају са великим симпатијама може довести до нивоа сарадње, како на нивоу организација тако и на државном нивоу, далеко већег него што га имамо данас".

Извор:  TASS: World - Netanyahu: Israel became country of innovations thanks to Russian-speaking citizens

Александар Јовановић / Ћирилизовано:

РТ, на пример, да потврди Бибијеве речи, данас објави вест да је "Нови, адиктивни систем коментарисања претворио РТ у мини друштвену мрежу" / New, addictive comments system turns RT.com into mini-social network — RT News, а све захваљујући "младом тиму истинских дигиталних визионара" из телавивске фирме Spot.IM.

Бљак.

И потенцијално опасно, јер Израел прогања и свети се ауторима и коментаторима чије ставове сматра антиционистичким и антисемитским:


- Израел тражи да све државе забране антисемитизам на интернету

- Canary Mission: Radicals Exposed – Israel Video Network


А кад су Јевреји још искренији:

Из архиве: Украјински Јевреји критиковали Путина у отвореном писму

- Прилог истраживању јеврејског доприноса у стварању "европске нације" (ВИДЕО)

Али, Маргарита Симоновна Симонијан зна где зека пије воду и да та вода никако није бесплатна. Руски РТ ће мало заобићи руске ИТ мајсторе, али...Шта да се ради, далеко озбиљнија игра је у питању:

DEBKAfile: Зашто израелски премијер иде у Москву и шта ће предложити Путину

Само да Русија, шурујући с ђаволом, уместо својих интереса не истера нешто друго, постане "калиф уместо калифа", тј. наследи САД као највећег и најсилнијег извођача ционистичких радова, и на Блиском истоку и шире.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!