Новим британским разарачима смета топла вода (ВИДЕО)


Си-Ен-Ен: Разарачи британске Краљевске ратне морнарице се кваре јер је море претопло / Royal Navy ships are losing power because of warm seas - CNN.com

"Британски ратни бродови сваки вредан милијарду фунти (1,4 милијарде долара) губе погонску снагу пловећи у Персијском заливу јер не могу да се носе са топлим водама - речено је британским посланицима.

Шест разарача "тип 45" је у Персијском заливу више пута остајало без електричне енергије због високе температуре, па је посада била у потпуном мраку.

Посланици су на расправи на Одбору за одбрану у уторак о кваровима ратних бродова постављали питања руководиоцима компанија које су их направиле.

"Од опреме се тражи да функционише у много тежим условима од оних предвиђених у поруџбини" - рекао је директор "Ролс-Ројса" Томас Лехи.

Извршни директор Maritime | BAE Systems | International Џон Хадсон је подржао Лехија.: "Тадашњи оперативни профил је подразумевао да неће бити континуираних операција у Персијском заливу."

Read more ...

Уредник блога War News Update: О глобалном загревању се прича скоро двадесет година. Дакле, не би требало да "топла вода" буде изненађење за пројектанте разарача "тип 45". Такође, Персијски залив је регион од стратешке важности и подразумева се да се државе попут Велике Британије тамо често ангажују. Све у свему, произвођач је зезнуо ствар.


More News On The U.K.'s Type 45 Destroyer Breaking Down In Warm Waters

Destroyers will break down if sent to Middle East, admits Royal Navy -- The Guardian
What a fiasco... Navy's £1bn warships break down in the Gulf - because the sea's too HOT! -- Daily Mail
Royal Navy warships cannot take the heat, MPs told -- Financial Times
Inquiry reveals UK's Type 45 destroyers are even less reliable in warm water -- IHS Jane's 360
£1bn British warships breaking down in Gulf heat -- IBTimes
Navy’s £1bn high-tech destroyers break down in warm water -- RT

Извор: War News Update
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!