Кајл Скот, велепосланик сусједа и шофер бугарске амбасаде могу мирно да спавају: Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије забранио полетање свих авиона типа Иљушин 76

Да се "цивилизирани свијет" не брине шта то Руси превозе у и из Србије...

Рампа за "иљушин 76": ДЦВ забранио полетање авионима овог типа са „Николе Тесле“ у правцу писте 12


Како смо пренели прошлог петка, Директорат цивилног ваздухопловства разматрао је забрану полетања авионима типа Ил-76 услед учесталијих жалби и пријава грађана на рачун буке коју су стварале ове летелице приликом иницијалне фазе пењања преко делова Београда која су на линији одлазне равни правца писте 12 аеродрома „Никола Тесла“.

На питање "Танго сикс"-а да ли је нешто конкретно и урађено поводом овог случаја данас нам је потврђено у ДЦВ-у да је званично издат и НОТAМ (NOTAM) који од 8. јула забрањује полетање свих авиона типа "иљушин 76" са писте 12. Ово обавештење посадама свих авиона које саобраћају са „Николе Тесле“ трајаће до 9. августа:


LYBE A1165/16 ILYUSHIN IL-76 TAKING OFF FROM RWY 12 AT THE AIRPORT NIKOLA TESLA BELGRADE IS PROHIBITED. 08 JUL 22:00 2016 UNTIL 09 AUG 21:59 2016. CREATED: 08 JUL 13:51 2016


Како сазнајемо из ДЦВ-а забрана ће бити продужена по потреби и након 9. августа.

Већина авиона "иљушин 76" који саобраћају са београдског аеродрома имају моторе старије генерације који су знатно бучнији од велике већине оних који су у употреби на путничким авионима. Јединствене перформансе у полетању овог типа летелице која превози терет у комбинацији са моторима старије технологије приредила су до сада најнепријатније искуство загађивања буком становницима Бановог Брда, Чукарице и Видиковца.


Извор: Rampa za Iljušin 76: DCV zabranio poletanje avionima ovog tipa sa "Nikole Tesle" u pravcu piste 12 | Tango Six
Приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано


1 коментар:

  1. Анониман14. јул 2016. 01:34

    Бука је непријатан звук. Да те сад посаде на концерту "Лед Цепелина" испред звучника - откинуо би од среће. Када чујеш НАШЕ топове - то није бука. Исто и кад ти Иљушин прелети преко главе - то је знак да се нешто мења, вероватно на боље, јер на горе нема се где.

    Претпостављам да је проблем решен, док и даље слећу? Није ваљда да праве залиху у Сурчину?

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!