Америчка политичарка истражује повезаност Израела с тероризмом

Cynthia McKinney
Бивши члан Представничког дома из редова Демократске странке Синтија Мекини (1) испитује повезаност Израела са недавним нападима у Француској и Немачкој, пошто је једном израелском новинару (2) пошло од руке да уживо сними оба напада.

"Један те исти израелски фотограф је снимио и трагедију у Ници и трагедију у Минхену" - каже у свом твиту од недеље чланица представничког дома из Џорџије у шест мандата.

Новинар о коме се ради је Ричард Гутјар, који је снимио видео напада камиона на грађане у Ници 14. јула, у коме је погинуло преко 80 и рањено још више десетина људи (3).

Осам дана касније, исти репортер се затекао на месту другог напада у Минхену, у Немачкој, где је у пуцњави однето девет живота.

"Колико је тако нешто вероватно? Сећате ли се "Радосних Израелаца"?" - пита Мекини алудирајући на израелску веселост приликом напада у САД од 11. септембра 2011. (4)

Бивша америчка конгресменка (5) је на свом Твитер налогу поставила и видео у коме је приказан чланак насловљен са "Исти израелски фото-пропагандиста прво заузео бусију у Ници а САДА И У МИНХЕНУ."

Чињеница је да се овај тип "задесио" на оба места. Нема шансе да је то случајно" - каже наратор у видеу.

У истом видеу се говори и о Гутјаровој жени, бившој чланици израелског Кнесета, и на крају износи закључак да "стопостотно је сигурно да су израелски отисци посвуда у овим догађајима".

Гутјар је напад у Ници снимао са балкона Хотела "Вестминстер", тик уз улицу на којој се прослављао француски државни празник Дан Бастиље. (5)


Гутјар је великим западним медијским кућама обезбедио и исцрпан извештај о нападу у Минхену, тако што је на свој Твитер налог постављао фотографије и видео снимке. Неки од твитова као што је онај на горњем снимку су касније избрисани.

Шеф минхенске полиције Хуберт Андре је идентификовао нападача као 18-годишњег Немца иранског порекла из Минхена, без кривичног досијеа и чији је мотив "мотпуно нејасан".


Напомене преводиоца:

1. О Синтији Мекини рећи да је "бивша конгресменка" је недовољно. Погледајте: Cynthia McKinney
2. Ричард Гутјар је Немац а не Израелац: Richard Gutjahr – Wikipedia. Мада би се човека дало и разумети да је то и постао, јер му је жена


Извор: Einat Wilf

Да ли је лепотица "агент Мосада"? Политичар јесте, а и војни обавештајни официр, поручник Јединице 8200.
3. Прес ТВ не наводи тачан број жртава јер и не може. Није ни чудо, јер: PressTV-‘They made me alter Nice attack report’.
4."Радосни Израелци": The "Dancing Israelis" FBI Report - Debunked
5. "Конгресменка"? Конгресвуменка, ваљда: congresswoman - Wiktionary. Биља Србљановић одмах да интервенише код Хуга Клајна!
6. Новинар циониста случајно на лицу места је "већ виђено". На пример, у нападу на редакцију "Шарли Ебдо"-а: Ћирилизовано: А да напад на Париз није можда извео Мосад ? Да се самоцитирам:
"...Лично, не сумњам у учешће израелских "деликатних служби". Чињеница да "Амчеј Штајн, заменик уредника израелског ИБА-ог (Israel Broadcasting Authority) "Канала 1", случајно се задесио на лицу места" и да је камером (не телефоном) снимао (не фотографије, већ видео) улични део операције мени говори довољно. Али то никако не искључује могућност кооперације израелских, америчких и француских служби. Сетимо се присуства Мосадових агената у операцији 11.9., која никако није могла бити изведена без Американаца (и не само њих), бар у делу заташкавања..." - Ћирилизовано: Дајана Џонстон: Aнтисемитизам je животна потреба Израела (или актуелна реприза) - (ажурирано)
7. За крај ових напомена дужих од текста деликатних Иранаца ево видеа са одговарајућим речником:

Munich Shooting - Does This Rate as the Greatest Coincidence Ever? - YouTube




Извор: PressTV-US rep questions Israel's ties to terror
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

1 коментар:

Пишите српски, ћирилицом!