"Израелска авијација узвраћа ударац нападом на сиријске војне циљеве у Кунеитри" (и могући разлог због чега)


Israeli cowboys live frontier life on Syria's doorstep | The Times of Israel


DEBKAfile:

Израелски авион (енг. aircraft; летелица - прим. прев.) је у понедељак увече извршио удар по сиријским војним циљевима око Кунеитре пошто су две сиријске минобацачке гранате пале на Голан не изазвавши жртве или штете. Портпарол Израелских одбрамбених снага је рекао да Израел сматра да су сиријске власти одговорне и да неће толерисати кршење суверенитета ни угрожавање безбедност својих грађана.


Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Руска и српска "патриотска" гласила ће ко зна који по реду "узвратни удар" Израела по суседној држави највероватније и овог пута прећутати: није згодно, је ли, збуњивати читаоца, наводити га да се пита зашто Руси трпе да им се бомбардује савезник.
Одговор на то питање, наравно, није једноставан. Али се да назрети, имате га(их) и на овим страницама, Ћирилизовано: Ционизам (64 чланка), па и у претплошлом преводу: Шта је данашњи Израел?. Али овде нас интересује нешто друго, "Да ли ће Израел установити безбедну зону у јужној Сирији?" - Will Israel create safe zone in southern Syria?, то јест, да ли Израел својим уобичајеним методом стварања лажних изговора прави увод за ескалирање окупације - јер и Голан је сиријски - на територије због којих, бар до сада, није јавно балио.

Убрзо ће се знати. И биће вам, уз контекст, "ћирилизовано".


П.С: Преварих се, видех убрзо. Сатртивци су ипак нешто објавили. "Правда" је - саму себе наводећи као извор?! - пустила:  ПОМАЖУ АЛ КАИДИ: Израелски хеликоптери напали минобацачке положаје Асадове армије! (МАПА)...што је пренео и "Србин инфо", али "русофилскије", са фотком руског хеликоптера: ПОМАЖУ АЛ КАИДИ: Израелски хеликоптери напали минобацачке положаје Асадове армије! | СРБИН.ИНФО




Извор: Israeli air force strikes back at Syrian targets in Quneira DEBKAfile
Превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано


Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!