Истина генерала Бридлава: Русија мора бити уништена

Витешки поступак америчког генерала изазвао огорчење на Западу


Верује се да прави уметник не може да говори о свом раду. Тако је републиканац и син републиканца, Виктор Иго у свом роману "Деведесет три" јасно показао моралну супериорност ројалиста. Комуниста Михаил Шолохов у "Тихом Дону" је насликао слику грађанског рата у јужној Русији другачије него што је видела званична бољшевичка пропаганда. Не лажу само велики уметници. Изузетно је тешко лагати правом војнику, који је навикао да ствари зове правим именом. Често и њих и друге очекују непријатности. Истину не воле, без обзира са чијих усана дошла – војника или уметника.
Чак је и истинољубиви амерички генерал Филип Марк Бридлав, иако обележен војничком непосредношћу у односима Запада према Русији био подвргнут прилично оштрој критици оних који су, као, његови истомишљеници, али не и тако искрени и директни.
Ваздухопловни генерал САД, бивши врховни командант Уједињених оружаних снага НАТО-a у Европи, проглашен је за "јастреба". Гледано у политичком смислу, такав назив не приличи том старом човеку. Разлог за то је серија антируских изјава команданта, који су били по војнички јасни и одређени. Баш као што је некада принц Свјатослав јављао својим противницима "Идем на вас!", Бридлав јасно наводи Русију као главног непријатеља Запада са чијим се постојањем САД и њени савезници никада неће помирити. Рат са њом - нуклеарни, конвенционални, хибридни или неки други - је неизбежан.
У свом чланку, Следећи кораци НАТО-а: Како се носити са Русијом и другим претњама / NATO's Next Act | Foreign Affairs, генерал је рекао: "Основа сваке стратегије у Европи треба да буде схватање да Русија представља сталну егзистенцијалну опасност за САД, његове савезнике и међународни поредак."
Бридлав није рекао ништа ново и необично; сви политичари и војници западног блока то добро знају, али никада не изговарају наглас, да тим не би олакшали одбрану жртве, тј наше земље којој је додељена та улога. Поступак Бридлава, кога западни политичари оптужују за глупост, може бити изазван њима недоступном и несхватљивом великодушношћу – жељом да се не победи преваром, већ отворено ступи у борбу.
Али чим год да је изазван наступ старог војника, његов значај за нас и нашу земљу је тешко проценити. Називајући Русију егзистенцијалним непријатељем Запада, Бридлав признаје да нису Путин, ни оживљавање "империјалних амбиција" или ова или она идеологија, већ сама чињеница постојања Русије, руске државе, културе руског народа и православља претња за САД и њене савезнике, коју треба одстранити.
Ни јака ни слаба, ни демократска ни либерална, нити било која друга Русија Западу не треба, и никада неће бити прихваћена у "цивилизованом свету." Све манипулације око наше земље, ма под којим се изговором одржавале, усмерене су само на то како да нас опљачкају, да ослабе и униште.
Изјава Бридлава уништава све Смердјаковске снове о баварском пиву и "Хитлеру-ослободиоцу", који спашава од "јеврејских комесара". Да ли сте либерал или комуниста, западњак или евроазијац, националиста или империјалиста - ако си Рус, подлежеш "редукцији" као носилац егзистенцијалне претње.
У ствари, све идеолошке, политичке, верске и етничке сукобе унутар руског супер-етноса пажљиво загревају споља како би га лакше елиминисали.
Пре више од сто година, руски цар Александар III је рекао: "Русија нема пријатеље. Они се плаше наше величине." Од тада, ситуација се променила. Не само да нас се плаше, већ хоће да нас униште. Не европеизовати, не покатоличити, већ уништити, очистити једном за свагда "егзистенцијалну претњу." Након изненадног оживљавања Русије, којом је завршена "пост-совјетска агонија" нама не желе да дају икакву шансу. "Трећи светски рат неће бити за покајање него за уништење" - изјављује велики руски светитељ преподобни Лаврентије Черниговски.
Ауторитативан исказ Бридлава нас још једном подсећа на наш мали избор: победа или уништење. Па чак и покушаји неких од нас да се изјасне не као Руси, већ "Украјинци", "Сибирци" или "Ингемарланђани", ништа неће помоћи - сви смо означени за потпуну елиминацију.
И чланак Бридлава подсећа на поступак витеза који упозорава, не желећи да удари противника с леђа. Али такве идеје на Западу су скоро нестале, и зато је изазвала огорчење оних који су навикли да се прикрадају непријатељу са причама о пријатељству, са широким осмехом на лицу и ножем иза леђа.


Аутор: Борис Джерелиевски

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!