Поводом вести "Дебка фајла" - "Нетањаху: Израел ће бити неутралан на америчким председничким изборима

Фотографије: Гети имиџис

Дебка фајл

Нетањаху: Израел ће бити неутралан на америчким председничким изборима - Netanyahu: Israel will be neutral in US presidential race

Премијер Бењамин Нетањаху је у недељу изјавио да ће Израел бити неутралан у изборној кампањи за председника САД и избегавати свако интервенисање у корист било ког кандидата. Нетањаху је на конференцији за штампу за спољнополитичке дописнике још рекао да, иако ће присуствовати Генералној скупштини Уједињених нација у септембру, нема заказан сусрет ни са једним од кандидата, републиканцем Доналдом Трампом или представницом демократа Хилари Клинтон. "Упознајемо оба кандидата са нашим ставовима, али се не мешамо", нагласио је Нетанјаху.


Александар Јовановић / Ћирилизовано

Израел да буде неутралан код избора америчког председника? То је вероватно таман колико и немешање америчког амбасадора у Србији у избор и састав намесничке владе. Шта је онда у питању, чему ова изјава? Рекао бих да су оба кандидата заиста убедила Бибија да ће бити добри и да ће слушати, па овај одлучио да мало одмори и своју и душу преститутки (свих одреда у власништву "мењача новца"). Примерима се ништа не доказује, али ћу понудити два да бих илустровао зашто тако мислим. Нарочито обратите пажњу на композицију Трамповог говора и непрестано понављање онога "Можете бити сигурни" / "Верујте ми".


1. Јеврејске друштвене мреже усхићене што Бил Клинтон носи "Хилари" беџ исписан на хебрејском - Jewish Social Media Raves as Bill Clinton Wears Hebrew “Hillary” Button2. Трамп шокирао публику са планом за Иран и Израел - Trump SHOCKS Audience With Plans For Iran, Israel – Israel Video Network
Према томе, зезанција "Зицера" да  Хилари спрема атентат на Била да би добила изборе?! лако може да се обистини. Шта ће сирота, кад они за које је највише урадила више не желе да је протежирају.

Коментари