Дерусификација: Пољско-белоруско-украјински програм Европске уније

Radio Poland: Покренут пројекат пољско-украјинско-белоруске сарадње

 

Илустрација вести преузета са извора (Фотографија: pixabay.com)

 

Објављен је конкурсни распоред за избор пројеката у оквиру Пољско-белоруско-украјинског програма, плана којим се милионима долара подстичу прекограничне иницијативе.

 

Програм, за који ће већину средстава дати Европска унија, има за циљ повећање конкурентности пограничних подручја, побољшање животног стандарда и подстицање сарадње.

Министарство развоја Пољске је саопштило да ће први позив за подношење предлога бити упућен 11.октобра, трајати до краја 2016. године,  и да је обим расположивих средстава 81,47 милиона евра.

Први конкурс се односи на финансирање локалне културе и очување историјског наслеђа, унапређење саобраћајних и комуникацијских мрежа и унапређење сигурности границе.

Poland-Belarus-Ukraine cooperation project launched - Radio Poland :: News from Poland

Александар Јовановић / Ћирилизовано


81,47 милиона евра!!! Е, да су Јелени Милић те паре. Али није паралела са овдашњим пијавицама из "цивилног сектора" разлог зашто сам изабрао да преведем ову вест, него што се у њој помиње Белорусија. 

Повод тексту који ћу вам предложити да погледате јесу "Кинески снови Александра Лукашенка", како гласи и наслов, али ћете у чланку-анализи наћи и податке који указују због чега ће Лукашенко прогутати овај, мора се признати масан мамац, за дерусификацију садашњих и будућих робова Европске уније (која је и сама...али то је друга прича):

Alexander Lukashenko’s Chinese dreams — Politics, Belarus — EADaily

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!