Александар Јовановић: Не било вам тешко...о теми која мало ког читаоца интересује - Русија и Израел

© REUTERS/Murad Sezer
The Russian navy reconnaissance ship Liman, part of the Black Sea fleet, sails down the Bosporus on its way to the Mediterranean Sea, Istanbul, Turkey, Oct. 21, 2016.

 1. Вилијам Енгдал: Русија, Турска, Израел и нова равнотежа снага / Russia, Turkey, Israel and a New Balance of Power | New Eastern Outlook

2. Изрел забринут због повратка Русије на Блиски исток / Israel wary of Russian comeback in the Middle East -- Puppet Masters -- Sott.net


Ова два чланка и нису толико међусобно контадикторна као што се чини - ако и ви мислите да Путин титра Јеврејима зато што прво хоће да се обрачуна са слушчадијом, Сједињеним Америчким Државама и осталим подизвођачима ционистичких радова, а тек онда да пређе на газду.

Како год, и Енгдала и Каспита треба прочитати, ако вас занимају стварни учесници блискоисточних сукоба, и најновијег, и пређашњих, и будућих.

Зашто нисам превео? Зато што се ова два чланка смијешана најбоље пију, а да их оба преведем...ових дана имам паметнија посла: истражујем Линукс (Арч, па се враћам на освојену територију - Дебијан и деривате).

Нема лапрдања без алата.


Ћирилизовано
 Александар Јовановић, тренутно на MX-15 (сајт...тренутно мењају, али касније само укуцајте "MX-15 Linux"), а вазда овде, на и за Ћирилизовано.

П.С.  И кад смо већ код Линукса... Anti-Virus and Firewall Software for Linux - YouTube
Не само да је корисно, него и Колинс враћа веру да...тамо још увек има неког ко зна за књижевни језик и шта је чисто изражавање.(А Обама, што ближи крају мандата, то му реченице све чешће почињу са "уммм", "аммм". Повратак коренима? Не, то је нова политичка коректност - неписменост.)

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!