Едуард Лимонов: Ђаволске манипулације

Већина руских стручњака и аналитичара је мишљења да ће непријатељство САД према Русији престати одмах након председничких избора у Сједињеним Америчким Државама, то јест, после 8. новембра ове године.

Ја се с тим не слажем.

И не само да се не слажем. Не да непријатељство неће престати, него ће се наставити и биће, од сада, занавек присутно у америчкој политици према Русији.

Постоје јаке силе које не желе да нас оставе на миру.

Хилари Клинтон само збира и објављује делатност тих сила.

О детаљима тога шта се дешава у Сирији и око ње пишу многе англо-опозиционе новине.

Ево како изгледа сукоб око бомбардовања хуманитарног конвоја Уједињених нација и Црвеног полумесеца.

Само се каже да је 30. септембра у "цивилизованим земљама" одржан такозвани weekend of action, и да су на трговима многих европских и америчких градова одржани протести са заједничком паролом "Удавимо Асада!" Хиљаде су изашле на улице, захтевајући успостављање зоне забрањеног лета изнад Сирије. Међутим, веома мали број људи међу тим хиљадама је знао да је акције организовала ПР агенција под називом Syrian Campagne.

ПР агенција The Syria Compagne је регистрована у САД и Великој Британији. Пружа следеће услуге:

- промену понашања,

- промену схватања,

- промену политике,

- промену инфраструктуре.

Заједно, ове промене доводе до смене режима - погодили сте, зар не?

Интернет издање Алтернета даје интересантне информације о организацији Syrian Campaigne. У њој, попут бабушке у бабушки, скрива се друга организација под називом Бели шлемови - White Helmets. Да би било занимљивије, ево и чињеница.

"Активиста" White Helmets-а је 18. септембра је био први на лицу места када су сиријски и (или) руски авиони бомбардобали Би-Би-Сијев хуманитарни конвој, чак је то доказао и камером. Исти активиста је обнародовао - на енглеском (!) -да су "хеликоптери режима бомбардовали тај циљ са четири бомбе."

Успут су "Бели шлемови", као "доказ" о наводном нападу на, по руски речено, Би-Би-Сијев хуманитарни конвој, представили фотографију стабилизатора руске "бомбе". Аутентичност ове слике, узгред, још увек нису потврдили ни УН ни Црвени полумесец - нема доказа да су њихов конвој наводно бомбардовали Сиријци или Руси.

Штавише, "Кампања за Сирију" је, пре инцидента са бомбардовањем, Уједињене нације приказивала скоро као саучесника Башара Ал Асада, па чак и ширила материјале на којима је скраћеница "УН-а" заливена крвљу.

"Ненаоружани и неутрални" - како себе представљају, "Бели шлемови" су се, до Сирије, бавили субверзивном политиком на Куби и у Венецуели.

Такозвани Бели шлемови су увек били и јесу агентура Америчке агенције за међународни развој, (USAID), одакле се и финансирају.

Ко спонзорише Syria Campagne? Врло занимљиви спонзори - већина анонимна. Међутим, олигарх Ајман Асфари (Ayman Asfari) се не крије, то је  власник компаније Petrofac Limited, вредне 1,2 милијарде долара.

Syria Campagne је повезана са организацијом Avaaz (коју је основао, ако се не варам, исто Асфари), који је био кључни човек у успостављању зоне забрањеног летења изнад Либије, у чему кампања"Аваза" једте била успешна.

Прикупили су петицију са 1.202 потписа за интервенцију у Либији. Сећате ли се краја ове приче? Разорена је либијска држава, мучење, сексуално иживљавање и смрт мученика Моамера Гадафија...

Али да се вратимо Сирији.

Сећате ли се "фотографије" детета са лицем скореним у пепелу и крви? Детета по имену Омран Дакнеш (Omran Daqneesh), наводне жртве руско-сиријског гранатирања, чија је слика непрестано виси на насловним странама десетина "озбиљних" новина широм света, укључујући и "ЊуЈорк тајмс", "Лондон тајмс", "Вол стрит џурнал", а воли да је показује и Си-Ен-Ен.

Све је то заједнички рад тзв. Syrian Campagne и White Helmets.

Који сада захтевају зону забрањеног летења над Сиријом.


Аутор: Едуард Лимонов
Извор: Дьявольские манипуляции - Эдуард Лимонов
Превео: Мирослав Младеновић / Ћирилизовано

1 коментар:

  1. Па промениће се Америка, док је балканизују.

    ОдговориИзбриши

Пишите српски, ћирилицом!