Moon of Alabama: "Пет највећих донатора Клинтонове су Јевреји" - да ли је ова реченица, и чињеница, антисемитска?

С лева на десно: С. Доналд Сусман, Џ. Б. Прицкер, шерил сабан, С. Данијел Абрахам, Фред Ајченер, Џорџ Сорош, Хаим Сабан и Џејмс Симонс. Извор: How mega-donors helped raise $1 billion for Hillary Clinton - The Washington Post.

Пет највећих донатора Хилари Клинтон су Јевреји - каже рабош њене председничке кампање.

Ццц, нешто није у реду са горњом реченицом. Није ли антисемитска? Је л' Трампова? Ко је прочита може да помисли, и с разлогом, да постоји некакав клуб богатих Јевреја који контролише кампању Клинтонове. можда и њу саму. А звучи као да је истргнута из оног фалсификата од Протокола сионских мудраца. Мора бити да је антисемитизам.

Али је и истина.

Чињенице не познају предрасуда. Чињенице не могу бити антисемитске (ил' ипак могу?). Али иако чињенице немају расно-религиозних предрасуда, њихово навођење то јесте, одаје постојање предрасуда. Дакле, горња реченица је антисемитска. Чињеница коју садржи сама по себи није ништа лоше, али јавно је износити је зло.

У ствари...Quod licet Iovi, non licet bovi.

Наравно да је јеврејским новинама дозвољено да о њој говоре. То онда није антисемитизам., већ слављење јеврејске силе и моћи, што унутар клуба не само да је дозвољено, него се сматра добродошлим, поздравља се. Тако "Хаарец" пише, позивајући се на Јеврејску телеграфску агенцију, да су :

"Хаим Сабан, Џорџ Сорош и други на врху листе богатих донатора који своје прилоге дају углавном преко разних комитета за политичку акцију (Super PAC).

"Вашингтон пост" у својој анализи од 24. октобра наводи водеће донаторе сваког седамнаестог од преко једне милијарде долара за председничку кампању Демократске странке.

То су: Доналд Сусман, менаџер једног хеџ-фонда; финансијски предузетник Џ. Б. Прицкер са супругом М. К.; израелско-амерички могул индустрије забаве Хаим Сабан са супругом Шерил; Џорџ Сорош, још један менаџер хеџ-фонда и водећи заговорник либерализма; Данијел Абрахам, оснивач "Слим фаста" и заговорник и финансијер пројеката произраелског либерализма."

Али многи велики донатори Хилари Клинтон су своје прилоге дали Фондацији "Клинтон", која се временом претворила у проточни бојлер за сливање новца на приватне банковне рачуне Клинтонових. Није баш лако утврдити шта је за Клинтонове приватно власништво и лична зарада. Фонд за председничку кампању, хонорари за говоре, приватни рачуни...али кога се то тиче? Богами, тиче се. Тиче се свакога ко је приложио ма ком клинтоновском ентитету, а заузврат очекује услугу. А с обзиром да су занимања Хилари Клинтон била или могу бити - сенатор, државни секретар и председник, услуге које ће се од ње као председника тражити тешко да ће бити комерцијалне природе. Хилари Клинтон ће морати да узврати политичком услугом.

Е, зато је важно што су њених пет главних донатора Јевреји и велики подржаваоци Израела. (Што рече Хаим Сабан: "Ја сам посвећеник. Израелу."). Они ће сигурно тражити да им се узврати политичким услугама у корист ционистичког ентитета. Није џаба "Хаарец" онај исказ расно-верских предрасуда у председничкој кампањи Хилари Клинтон уврстио у своје вести. Велики новац уплаћен у клинтоновске ентитете може да директно утиче на америчку политику према Израелу. Њиме се купује пристајање чак и на израелске испаде који су у супротности с америчким интересима.

Ставови Хилари Клинтон у погледу Сирије, Ирана и Русије (која ограничава слободу деловања Израела) свакако нису ослобођени израелских интереса.

Али све ово је, наравно, обично антисемитско спекулисање.

Moon of Alabama

Извор: M of A - "Top Five Clinton Donors Are Jewish" - How Anti-Semitic Is This Fact?


Александар Јовановић / Ћирилизовано: У овом погледу, ни Трамп није много бољи. Генерално, обећава да би био мање зло од вештице, али... Is Alex Jones Covering for Trump’s Jewish Mob Ties? Israeli Press Says “YES,” Sort of… | Veterans Today.

Ипак...

Извор: SNIPPITS AND SNAPPITS: SATURDAY ALTERNATIVE CARTOONS: OCTOBER 29, 2016


2 коментара:

  1. Ово је јако збуњујући текст. Морам признати да сам ја пре пар година читао на неким сајтовима о раму Емануелу и његовима вазама са манипулацијама у Чикагу, али се то тада односило само на политичке муљачине (куповина сенаторских места и слично због којих је онај приглупи Род Благојевич заглавио затвор). Ипак ова информација за Алекса Џоунса је баш изненађење. Додуше кад помислим да се он "бори" против американских власти и има радио станицу, а у Србији не можеш да имаш ни емисију ако ниси у систему власти...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Да Алекс Џоунс никако не спомиње Јевреје чак и кад ларма против банкара то се зна одавно, потражите по интернету. И јесте проблем ако сте новинар па не износите све што знате. Али да ли би сте Ви могли против сопствене деце - што је случај и код Трампа, са његовом ћерком (која је прешла у јудаизам) и унучићима)? За себе, знам да не бих. Али онда не бих ово писао/преводио нити бих се бавио политиком. У сваком случају, сматрам да јудеофилство ове двојице није за осуду - мада код Трампа може да има погубне последице.

      Избриши

Пишите српски, ћирилицом!