War News Update: Бомбардовање и могућа инвазија не Јемен резултат ракетног напада или радарске грешке?

Прво вест РТС-а, децентно срочена да се не увреде окупатори, а затим шта каже Си-Ен-Ен и коментари.

Амерички разарач "Мејсон"

 

РТС:


Поново испаљене ракете из Јемена на амерички разарач


Адмирал америчке морнарице Џон Ричардсон каже да је разарач америчке морнарице "УСС Мејсон" поново у међународним водама Црвеног мора, како изгледа, био мета неуспелог ракетног напада са дела територије Јемена који контролишу побуњеници Хути.


Америчке власти наводе да та иницијална процена адмирала Ричардсона тек треба да буде довршена, као и да се и даље врши анализа инцидента како би се тачно утврдило шта се догодило, пренео је Ројтерс...РТС :: Поново испаљене ракете из Јемена на амерички разарач


Си-Ен-Ен (CNN)


Црвено море: Разарач "Мејсон" испалио ракете после привидног напада


Разарач Ратне морнарице САД "Мејсон" је у суботу испалио контрамере када су откривене, како се верује, долазне ракете.

Званичници у суботу увече нису били сигурни шта се тачно догодило, да ли је било више долазећих ракета или је у питању квар на радарском систему разарача.

"Добили смо извештаје и процењујемо ситуацију. Сви наши бродови и посаде су безбедни и неповређени", рекао је један функционер Министарства одбране за Си-Ен-Ен.

У близини "Мејсона" плове и "Нице" и "Понс"...USS Mason fires missiles in Red Sea after apparent attack - CNNPolitics.com


Уредник War News Update-a: Протеклих неколико сати прочитах и ...

- USS Mason Fired on Again Off Coast of Yemen: Officials (NBC)
- USS Mason Fires Missiles at Possible Missile Attack (ABC News)
- U.S. warship targeted in failed missile attack from Yemen: official (Reuters)

...па се питам да ли САД ступају у још један рат, иако нам сада говоре да ракетног напада Хутија можда и није било, да је могуће да је свему крив квар радара!!! Да ли је и први напад с територије Јемена био стваран или "упс, грешка"?!

Успут, слажем се са запажањима Мустафе Бајумија из "Гардијана"... "САД управо бомбардовале Јемен а о томе нико не прича" / The US just bombed Yemen, and no one's talking about it | Moustafa Bayoumi | Opinion | The Guardian-


Александар Јовановић / Ћирилизовано:

Наравно да је битније питање суштине и последица америчких упс-ратова него како о њима извештавају медији. Али нека америчку изузетност у умећу ратовања коментаришу стручњаци, ја бих о овом другом, и то само у назнакама:

Приметићете да су чак и западне пропагандистичке испоставе типа Си-Ен-Ена и "Гардијана" куражније од есенесовског РТС-а. Разлог? Quod licet Iovi, non licet bovi или је у питању нешто друго? Радно место и каријера на РТС-у увек су зависили од "уздржаности" приликом одговарања на ултимативно питање, "да ли је згодно?". Али има ту још једна ствар. Велики увиђају да је читалац све обавештенији - захваљујући интернету, и да се повремено мора убацити колико-толико истинита вест, док РТС... Уосталом, прочитајте коментаре испод горенаведених чланака - тамо где их има.

На WNU их тренутно има четири и сваки је бисер. На Си-Ен-Ену их нема, испод "Гардијановог" чланка је преко хиљаду (пробраних!), а на страници РТС-а за сада влада мук. Шта нам то каже? Мени, да се Читалац са мејнстрим преселио на алтернативне медије, што неко увиђа а неко се боји да би, кад би признао ту чињеницу, остао и без оно јада од плате и самопоштовања.  Па и даље пише и уредникује за "просечног читаоца", придржавајући учкур на гаћама...

Ажурирано: Руски "Спутњик" на српском је још синоћ пожурио да подржи званичну верзију "партнера": САД: Јеменски Хути напали наше бродове.

Израелски "Дебкафајл" - ко о чему Божји изабраници о Ирану: More Iranian missiles target US warships from Yemen.

Израелци и не крију да би најрадије збрисали Иран с лица земље, па тако и раде и "извештавају". Али шта хоће "Спутњик"? Да ли ми заиста читамо руско државно гласило? Или овдашње плаћенике руске пете колоне?

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!