Вучић: Србија је Турцима друга кућа, хоћу да 70.000 Срба ради за њих


 

Vučić: Srbija je Turcima druga kuća, hoću da 70.000 Srba radi za njih


Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa turskim privrednicima u Srbiji.

Nakon sastanka medijima su se obratili premijer Srbije Aleksandar Vučić i odlazeći ambasador Turske Mehmet Kemal Bozaj koji su ocijenili da Srbija i Turska imaju sjajnu saradnju.

- Moja ideja da kao premijera da organizujem susret sa turskim privrednicima došla je zahvaljujuci dobrim odnosima sa ambasadorom Mehmetom Kemal Bozajem. Kada je on došao u Srbiju je 1.000 ljudi je radilo za turske firme a sada radi 7.000 - rekao je Vučić nakon sastanka sa turskim privrednicima.

On je dodao da Srbija poštuje Tursku i naglasio da Srbija jedina nije kalkulisala kada je izbio državni udar i dala je nedvosmislenu podršku zvaničnom državnom vrhu.

- Hoću da ubuduće čak i 70.000 Srba radi za turske kompanije, jer Turci su sjajni investitori, ali i prave sjajne baklave - izjavio je premijer.

Vučić je naglasio da odlazeći ambasador zna da će Srbija uvijek biti njegova kuća, isto kao što je to Istanbul, Izmir ili Ankara.

- On će ovdje uvijek biti dobrodošao kao i svi ostali turski prijatelji, odnosi dvije zemlje ostat će i dalje čvrsti i ništa ih neće poremetiti - naglasio je Vučić.

Mehmet Kemal Bozaj je rekao da postoje veliki i znameniti Srbi koje turski narod cijeni: od Tesle, Andrića do Đokovića, a da je Vučić čovjek koji vidi sjajnu budućnost zajedničke saradnje Srbije i Turske.

- Vjerovao sam Vučiću i ministru Ljajiću i to je donijelo rezultate u saradnji. Teška srca se odvajam od Srbije jer sam ovde proveo sjajan period. kazao je ambasador.


Autor: Redakcija



Препорука: Nedostaje još 27 udžbenika na bosanskom jeziku | Novinska agencija Beta

Извор: Vučić: Srbija je Turcima druga kuća, hoću da 70.000 Srba radi za njih | Avaz
Приређено на
Antergos | Your Linux. Always Fresh. Never Frozen.

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!